Svajojate apie atostogas egzotinėje Karibų jūroje? Salos ir valstybės Karibų jūroje – tai tobulas atostogų sprendimas norintiems atsipalaiduoti saulės šildomame paplūdimyje ir skaidrioje jūroje bei patirti tikrą tropinį gyvenimą. Šioje jūroje esanti salų grandinė kasmet pritraukia milijonus lankytojų. Čia yra 31 valstybė, iš kurių daugiau nei puse yra kitų šalių kolonijos, o kai kurios salos yra negyvenamos. Šiose valstybėse galėsite ne tik mėgautis muzika, saule ir skaniu maistu, bet taip pat sužinoti apie jų istoriją ir kolonizacijos laikus. Jei nežinai, kurios salos ir valstybės Karibų jūroje yra geriausios tavo atostogoms – mes tau padėsime išsirinkti. Keliautojai dažnai pasirenka kruizinę kelionę, kuri leidžia pamatyti daugiau mažų salų, tačiau patogu skristi ir lėktuvu, ypač norint keliauti į didesnes ir populiarias salas, kur pigūs skrydžiai į Karibų salas yra labiau prieinami ir lėktuvų bilietai yra didesnės pasiūlos. 

Dominikos Respublika – mėgstamiausia turistų valstybė. Tai labiausiai lankytina Karibų jūros valstybė, kuri garsėja ne tik savo įžymiais paplūdimiais, bet ir išskirtine gamta, bei istorija. Čia galite apsistoti viename iš keliautojų labiausiai pamėgtame Dominikos Respublikos rajoje – Punta Kana. Tai labiausiai tiks ieškantiems poilsio viskas įskaičiuota kurortuose prie žydros jūros apsuptos baltais paplūdimiais. Čia taip pat galėsite mėgautis įvairiausiomis vandens pramogomis tokiomis kaip nardymu ar čiuožimu virve virš vandens, taip pat galite išbandyti turą valtimi. Mėgstantys ekstremalų sportą turėtų apsilankyti Cabarete Kite paplūdimyje esančiame Puerto Plata regione, kuriame galės išbandyti aitvaravimo sportą (angl. kitesurfing). Šis paplūdimys yra pripildytas šio sporto mėgėjų, kur vėjo ir jėgos aitvaro pagalba banglente pasileidžiama per jūros bangas. Tai viena iš geriausių vietų pasaulyje aitvaravimo praktikai, kur susirenka ir patys geriausi pasaulio profesionalai. Mylintys gyvūnus gali pasileisti į banginių stebėjimo kelionę Samana įlankoje, kur galės išvysti šiuos įspūdingus gyvūnus jų natūralioje aplinkoje. Šioje šalyje taip pat galite pasinerti į žygius po miškus, parkus bei kalnus, kurių metu pamatysite krioklius ir išskirtinę šios salos gamtą. 

Jamaika. Tai puiki vieta išsiilgtam poilsiui saulės kaitiname paplūdimyje ir krištolo skaidrumo jūroje, kuri leis užmiršti visus gyvenimo rūpesčius. Galite rinktis iš begales paplūdimių priklausomai nuo jūsų norų. Siekiantiems ramaus poilsio galite rinktis Seven Mile paplūdimį esantį Negril mieste ar Montego įlankos paplūdimius, o ieškantiems turistų neužgultos vietos su nepaliesta gamta gali aplankyti Treasure paplūdimį.  Atostogų metu galite pasinerti į neužmirštamas veiklas, tokias kaip plaukiojimu su delfinais Dolphin Cove – viename iš didžiausių pasaulyje delfinų baseinu, kuriame galėsite pažinti ir ryklių pasaulį bei susipažinti su įvairiais tropiniais gyvūnais. Čia galite pasinerti ir į žygius po kalnus, kur aukščiausias yra virš 2000 metrų, iš kurio atsiveria įspūdingas vaizdas ar pasigrožėti šios valstybės kriokliais. Jamaikoje rasite ir ne su gamta susijusių veiklų. Salos sostinėje Kingstone apsilankykite garsiojo dainininko ir muzikanto Bob Marley muziejuje ar susipažinkite su ilgametėmis, įvairių šalių kolonija buvusios salos, istorijomis.  

Puerto Rikas. Viena iš didžiausių Karibų jūros salų, kur galėsite praleisti tiek ramias atostogas prie vandens, tiek susipažinti su šios salos turtinga istorija ir architektūra. Verta aplankyti salos sostinę, San Chuaną, pasakojančią 500 metų istorijas, kur galėsite pasigrožėti senoviniais pastatais ir turistų mėgstamomis lankytinomis vietomis, tokiomis kaip San Cristobal ir San Felipe del Morro pilimis, kurios buvo įkurtos XVI-XVIII a., su paskirtimi apsaugoti salą, nuo kitų tautų užpuolimų. Apsilankę šiose pilyse sužinosite daugiau apie šio miesto ir valstybės istoriją ir ją pinančias legendas, bei galėsite pasigrožėti įspūdingais jų vaizdais. Mieste gausu įvairių muziejų, bet turbūt svarbiausias iš jų Las Americas muziejus, kuriame pasinersite į istoriją apie Lotynų Ameriką, prieš jos kolonizaciją ir sužinosite apie prieš tai čia gyvenusias tautas. 

Kaip ir kitose Karibų jūros salose Puerto Riko taip pat tobulai tinka poilsiui prie balto smėlio paplūdimių ir krištolo skaidrumo jūros, bei įvairiems vandens sportams ir pramogoms. Gamtos mylėtojai gali vykti į žygius vieninteliame tropiniame miške Puerto Rike – El Yunque ar Guanica Biosphere draustinyje, kur galės išvysti išskirtinių augalų, iš kurių daug yra nykstančios rūšys bei sutikti daugybe skirtingų gyvūnų. Apsilankykite Mosquito lagūnoje – vienoje iš unikaliausių vietų pasaulyje, kur saulei nusileidus, vanduo pradeda švytėti ryškiai mėlyna spalva sukelta vandenyje gyvenančių mikroorganizmų.

Kuba – didžiausia Karibų jūros sala. Apsilankykite salos sostinėje Havanoje bei į UNECO paveldą įtrauktoje Senojoje Havanoje, pripildytoje išskirtinės architektūros, istorijos bei kultūros. Aplankykite miesto aikštes tokias kaip Plaza Vieja, Plaza de la Catedral ar įvairius muziejus, tokius kaip revoliucijos muziejų ar dailės muziejų. Ieškantiems išskirtinių pramogų, viena iš unikaliausių vietų mieste – Fabrica De Arte Cubano pramogų kompleksas, įrengtas sename aliejaus fabrike. Čia rasite įvairias patalpas su skirtingomis veiklomis nuo dailės parodų, filmų seansų, muzikos ir šokių pasirodymų iki naktinio klubo. Verta aplankyti ir Trinidado miestą, kuris taip yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą dėl savo išskirtinės kolonizacijos laikų architektūros. 

 

Ieškantiems ramaus poilsio geriausia rinktis Varadero kurortinį miestą, kurio paplūdimiai yra praminti vienais iš geriausių Karibų jūroje. Mėgstantys aktyvias atostogas gali pasinerti į žygius po šios salos miškus ir kalnus ar išbandyti nardymo užsiėmimus, kurių metu galėsite stebėti įvairias žuvis, vėžlius ar net ryklius. 

Barbadosas. Be paplūdimių ir jūros ši sala taip pat siūlo daugybe išskirtinių veiklų. Skriekite banglente per bangas ar pasinerkite į nardymo užsiėmimus Carlisle įlankoje, kur galėsite stebėti koralus, nuskendusius laivus bei gyvūnų gausą. Nemėgstantys nardymo, bet norintys pamatyti vandens gyvenimą gali plaukti povandeniniu laivu. Kitoks būdas pažinti salą – jojimo su arkliais turas, kur jodami arkliais keliausite paplūdimiais ir salos gamta, kurio metu turo gidas papasakos salos istoriją. Neužmirštamų įspūdžių paliks urvų tyrinėjimas. Populiariausi iš jų Harrison urvas ir Animal Flower urvas. Vykite į žygius į salos miškus, apžiūrėkite sodus bei draustinius.

Apsilankykite, valstybės sostinėje, Bridžtaune, kurio senamiestis dėl išskirtinės, kolonizacijos laikų architektūros yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Norintys sužinoti daugiau apie šios salos istoriją gali apsilankyti Barbadoso muziejuje, kuriame išgirs tiek salos, tiek Karibų jūros regiono istoriją. Romo mylėtojai gali apsilankyti Mount Gay gamykloje – seniausioje pasaulyje romo gamykloje, įkurtoje 1703 metais.