Ieškai įdomesnio būdo, kur praleisti atostogas? Tam tiks vandens parkai – aktyvi, linksma ir atpalaiduojanti veikla, skirta tiek suaugusiems, tiek vaikams. Vandens parkai Europoje nepraranda savo populiarumo ir kiekvienais metais jų kiekis vis daugėja, tad svarbu išsirinkti sau tinkantį labiausiai. Pigūs skrydžiai po visą Europą leis greitai ir pigiai pasiekti norimus parkus, tad nebėra ko delsti, lėktuvų bilietai į išsvajotąsias atostogas tavęs jau laukia. Liko tik nuspręsti kurie vandens parkai Europoje tave sudomins labiausiai.

 

Siam Park (Ispanija, Kosta Adeja) – didžiausias vandens parkas Europoje. Šis parkas taip pat išrinktas numeriu vienas Europoje. Tai Tailando tematikos vandens pramogų kompleksas po atviru dangumi, apsuptas žaliuojančia gamta. Ieškantiems adrenalino – nusileiskite čiuožykla iš 28 m aukščio ar išbandykite Singha, 240 m ilgio čiuožyklą, kuri keičia savo kryptį net 14 kartų. Norintiems ramesnių linksmybių puikiai tiks čiuožykla, skirta lenktynėms su šeima ar draugais, o svajojantiems save išmėginti banglenčių sporte – šokite į bangų baseiną su aukščiausiomis dirbtinėmis bangomis pasaulyje, siekiančiomis 3 m aukštį. Mažiesiems patiks prarastasis miestas apsuptas bokštų, tiltų, krioklių ir 15 čiuožyklų. Aplink pramogų kompleksą teka 1 km ilgio upė, kuria keliaujant galite pamatyti visą parką. Pavargus nuo patirtų įspūdžių keliaukite į balto smėlio Siam paplūdimį, kur galėsite pasidžiaugti Tenerifės saule. Bilieto kaina suaugusiam prasideda nuo 40 eurų. 

Aquapark Nessebar (Bulgarija, Nesebaras) – parkas siūlantis daugiausiai vandens pramogų. Šiame vandens parke rasite net 60 skirtingų veiklų, iš kurių 38 vandens čiuožyklos.  Adrenaliną ir greitį mėgstantiems, parkas siūlo, net 11 ekstremalių čiuožyklų, tokių kaip ,,juodoji skylė‘‘, kurioje bus visiška tamsa, ar ,,karališkoji kobra‘‘ – gyvatės tematikos čiuožykla. Galite apsilankyti dviejų tipų upėse: ,,tingioji upė‘‘, kurioje galėsite pailsėti nuo patirtų įspūdžių ir ramiai plaukti aplink parko teritoriją arba jos priešingybė – ekstremalus plaukimas antrąja upe. Čia, į skirtingas puses jus talžys iki 2 m kylančios bangos. Atsipalaiduoti galite ir parko baseinuose, tokiuose kaip bangų baseinas, drugelio formos baseinas ar Spa baseinas su sūkurinėmis voniomis. Vaikai čia taip ras dvi jiems skirtas zonas su spalvingomis gyvūnų formos čiuožyklomis, vandens grybu ir žaidimais. Čia galėsite išbandyti net žuvų masažą kojoms. Kaina suaugusiam prasideda nuo 23 eurų.

Lalandia Aquadome (Danija, Bilundas) – didžiausias vandens parkas Skandinavijos šalyse. Parkas yra Lalandia kurorto dalis esantis netoli Legoland, tad puikiai tiks norintiems apsistoti nakvynei po viešnagės Legoland parke ir pratęsti pramogas vandenyje. Čia rasite įvairiausių čiuožyklų, kurios leis pajusti greitį, svaiginančius posūkius ar įsukimą į viesulą. Įvairios emocijos laukia ir urvo baseine su besikeičiančiomis šviesomis, kuriame panirus po vandeniu gali pamatyti egzotines žuvis ten esančiuose akvariumuose. Vaikams patiks užsiėmimų baseinas su krepšinio tinklu, virve ant kurios galės išbandyti kuo ilgiau išlaikyti balansą nenukrentant į vandenį ar didžiuliai delfinai, ant kurių bus galima užlipti. Vaikų taip pat laukia vandens pilna žaidimų aikštelė. Pailsėti nuo ilgos dienos padės sauna ir Spa paslaugos ar viešnagė vidiniame paplūdimyje. Jei turite nakvynę Lalandia kurorte, vandens parkas jau yra įskaičiuotas į jūsų viešnagę, o jei atvykote tik į vandens parką suaugusiam bilietas kainuos apie 43 eurus. 

Suntago vandens pasaulis (Lenkija, Wrecza) – apie 30 kilometrų nuo Varšuvos esantis didžiausias Europos uždaras vandens parkas. Čia rasite 32 įvairias vandens čiuožyklas, siekiančias net iki 294 m ilgį, skirtas lenktynėms su draugais ar turinčias gyvatės išvaizdą. Parkas siūlo 18 išskirtinių baseinų, tarp kurių nuotykiams skirtas bangų baseinas ar nuotykių upė. Ieškantiems vidinės ramybės, išbadykite terminius baseinus ar mineralais prisotintą juodosios jūros baseiną. Čia galite pasilepinti įvairiomis Spa procedūromis, apsilankyti saunose ir sūkurinėse voniose. Tropinis baseinas – norintiems pasijusti lyg džiunglėse, apsuptose įvairių palmių. Vaikai taip pat ras sau įdomios veiklos vaikiškuose baseinuose, žaidimų aikštelėje ir specialiai sukurtomis 30 vaikiškomis čiuožyklomis. Bilieto kaina suaugusiam 22-40 eurų. 

Etnaland (Sicilija, Belpasas). Vandens parkas esantis netoli Etnos ugnikalnio, iš kurio ir gavo savo pavadinimą. Čia yra ne tik vandens parkas, bet ir pramogų parkas, bei priešistorės parkas, kuriame galite pamatyti įvairius dinozaurus. Vandens parke rasite įvairiausių veiklų, nuo daugiau nei 25 vandens čiuožyklų, įvairių baseinų iki labiau išskirtinių užsiėmimų, tokių kaip ,,Crocodile rapids‘‘. Čia jūs plaustu plauksite tikroviškai atrodančia miško upe, su įvairiais posūkiais, urvais, nusileidimais, bei jus aptaškančiais kriokliais, kur taip pat galėsite pamatyti įvairius, tikroviškai atrodančius gyvūnus. Taip pat galite išbandyti ,,Jungle splash‘‘ – amerikietiškų kalnelių ir čiuožyklos mišinį, kur valtimi leisitės net iš 30 m aukščio. Parke galite išvysti lazerių šou. Apsilankykite ir Europoje didžiausiame bangų baseine, kuriame galėsite patirti 8 tipų skirtingus bangavimus. Bilieto kaina  suaugusiam perkant internetu 20-24 eurai, perkant vietoje 32 eurai. Norint patekti į pramogų ar priešistorinį parką reikia mokėti papildomai.

Aquariaz (Prancūzija, Morzine) – tropinės džiunglės. Tai vandens parkas esantis Avoriaz slidinėjimo kurorte, tinkantis tiek norintiems pailsėti po slidinėjimo kalnuose, tiek svajojantiems apsilankyti tropinėse džiunglėse neišvykstant iš Europos. Tai išskirtinis vandens centras apsuptas įvairiausiais augalais ir medžiais, atvežtais iš šiltųjų kraštų, leisiantis jais pasigrožėti. Parke rasite įvairių čiuožyklų, baseinų ir upių, išsišakojančių į įvairias puses, kuriomis plaukiant pasijusite lyg tikrose džiunglėse. Vaikams džiaugsmo teiks jiems skirta zona su įvairiomis čiuožyklomis ir vandens žaidimais. Iššūkių mėgėjai galės išbandyti laipiojimą uolomis esančiomis virš upės ar šokinėjimą virvėmis. Mėgstantiems pasimankštinti patiks vedamos vandens pamokos padedančios sustiprinti raumenis. Pabėgimų kambarių fanams – povandeninis pabėgimo žaidimas, kuriame turėsite ieškoti užuominų ir išspręsti dingusios salos mįslę. Bilieto kaina į vandens parką suaugusiam 12 eurų, paslaugos kaip sporto pamokos ir povandenio pabėgimo žaidimas kainuoja papildomai.

Aquapark Istralandia (Kroatija) – puiki vieta atsigaivinti karštą vasaros dieną. Vandens parkas siūlo virš 20 skirtingų veiklų tiek vaikams, tiek suaugusiems. Čia galėsite išbandyti įvairias čiuožyklas skirtas tiek individualiam čiuožimui, tiek čiuožimui su šeima, tiek mėgstantiems adrenaliną, kurių ilgis siekia net iki 180 metrų. Kaip gi be baseinų įvairovės. Parke rasite hidromasažo baseiną bei bangų baseiną, o mažuosius džiugins vaikų baseinas su pilimi, piratų laivu ir įvairiomis čiuožyklomis. Lankytojai taip pat galės stebėti įvairius animatorių pasirodymus, ar sudalyvauti zumbos užsiėmimuose baseine. Taip pat galėsite įsigyti ir piešimą ant veido. Bilieto kaina suaugusiam 26,54 – 34 eurai, o jei čia apsilankai per savo gimtadienį – bilietą gauni nemokamai.