Ketinate aplankyti Paryžių? Manote, jog populiariausios lankytinos vietos jau atgyvenusios? Nežinote, ką pamatyti kelionės metu? Norite unikalių objektų ir patirčių? Paslėptų Paryžiaus „perliukų“ paprastai nerasite reklaminiuose kataloguose, gali prireikti nemažai laiko ieškant informacijos ar apklausiant vietos gyventojus. Jūsų patogumui atrinkome dėmesio vertus objektus, keliaukite atrasti Paryžiaus „perliukų“ . Įtraukite juos į savo kelionės maršrutą, ypač jei norite patyrinėti Prancūzijos sostinę šiek tiek atokiau nuo turistų pramintų takų, ir jūsų kelionė taps dar ypatingesnė. 

La Maison Rose (adresu 2 Rue de l’Abreuvoir, 75018) – tai kavinė su unikalia istorija. Kavinė įsikūrusi vaizdingoje grindinio gatvėje Rue de l’Abreuvoir, Monmartro rajone. Veiklą vykdo daugiau nei 120 metų, ją 1905 m. įsigijo Laure Germaine ir jos vyras. Laure Germaine buvo prancūzų šokėja ir modelis, o kadaise – viena iš Pikaso mūzų ir meilužių! Po kelionės į Barseloną moteris buvo įkvėpta Ispanijos spalvų – grįžusi nudažė kavinę rožine spalva ir pervadino ją La Maison Rose.

Maison du Faucheur ir Maison du Mouton (adresu 11 rue Francois Miron, 75004) – tai pusiau mediniai namai, įsikūrę Le Maris rajone, laikomi vienais seniausių visame Paryžiuje. Šie namai akivaizdžiai skiriasi nuo tipiškų Hausmano stiliaus Paryžiaus pastatų. Namų pirmas aukštas buvo pastatytas XIV a., o vėliau, XVI a., prie jų buvo pristatyti priestatai. Tai puikus objektas istorijos mėgėjams – nepraleiskite progos čia apsilankyti!

Meilės siena (adresu Square Jehan Rictus, Pl. des Abbesses, 75018) – tai nuolatinė meno instaliacija, kurią sudaro 612 emaliuotos lavos kvadratų, ant kurių 311 kartų 250 kalbų buvo užrašyta frazė ,,Aš tave myliu. Visame meno kūrinyje yra keletas raudonų ženklų. Šios raudonos žymės simbolizuoja sudaužytą širdį – visame pasaulyje yra žmonių, kurie nemyli vieni kitų. Sudėjus visus raudonus ženklus kartu, susidarytų vientisa širdis. Raudonų gabaliukų išsibarstymas po visą freską simbolizuoja svarbią žinutę – žmonės turi stengtis atstatyti ir išgydyti sudaužytą pasaulio širdį.

Rue Crémieux (adresu Rue Crémieux, 75012) – gražiausia Paryžiaus gatvė. 12–ajame rajone rasite vaizdingą, tik pėstiesiems skirtą grindinio gatvę, apsuptą pastelinių spalvų namų. Ši žavinga gatvė, vadinama Rue Crémieux, laikoma labiausiai traukiančia dėmesį Paryžiaus gatve. Rue Crémieux tampa vis labiau žinoma vieta – kiekvienas kampelis yra vertas nuotraukos ir sulaukia daugybės reakcijų Instagram platformoje! Lankydamiesi turėkite omenyje, kad tai gyvenamasis rajonas, todėl svarbu gerbti čia gyvenančius žmones.

Gėlių ir paukščių turgus (adresu 37 Place Louis Lépine, 75004). Šis žavus gėlių turgus įsikūręs palei Senos upę tarp Notre–Dame katedros ir Sainte–Chapelle. Pasivaikščiokite po žalius ketaus paviljonus ir pasigrožėkite spalvingomis gėlėmis bei sodinukais. Kiekvieną sekmadienį gėlių turgus virsta paukščių turgumi, kuriame skamba tūkstančių paukščių čiulbesys! Tai Paryžiaus ,,perliukas, kurio neturėtumėte praleisti tyrinėdami Île de la Cité.

Rue des Thermopyles – tai tikras paslėptas Paryžiaus perlas… Iš tiesų, niekas net nežino, kad ši gatvė egzistuoja! Pasislėpusi 14-ajame Paryžiaus rajone, Rue des Thermopyles atgyja pavasarį ir vasarą, kai žaliuoja vynmedžiai ir žydi gėlės. Ši gatvelė kur kas mažiau populiari nei Rue Cremieux, tačiau ne mažiau vaizdinga ir žavi! 

Marcel Bleustein–Blanchet skveras (adresu Rue de la Bonne, 75018). Ar esate pasiruošę pasiklysti slaptame sode, esančiame už Parvis de Sacré Coeur? Marcel Bleustein–Blanchet skveras įspūdingas visterijų žydėjimo metu. Pasivaikščiojimas po skverą yra puiki idėja norintiems romantiškos atmosferos! Ši vieta nuostabi vasarą ir puikiai tinka piknikui! Be to, iš skvero vidinės pusės atsiveria geriausi Sacré Coeur vaizdai, tad vien dėl to verta ten nueiti.

Tiesioginis skrydis į Paryžių lengvai pasiekiamas jau dabar! Lėktuvų bilietai rezervuojami svetainėje lektuvubilietai.lt. Skrydžiai vykdomi iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų. Pasirinkę skristi tiesioginiu skrydžiu, užtruksite vos kelias valandas! Prancūzijos ir Lietuvos laikas skiriasi vos viena valanda, todėl prisitaikyti nebus sudėtinga. Skrydžius vykdo tokios avialinijos, kaip Ryanair, Wizzair, airBaltic, LOT Polish Airlines bei Scandinavian Airlines. Tai labai patogus ir greitas būdas keliauti! Įsigykite bilietus jau dabar – ir ilgai lauktas skrydis taps išsipildžiusia svajone! Lektuvubilietai.lt siūlo skristi patraukliomis kainomis, o pasinaudoję paskutinės minutės pasiūlymais sutaupysite dar daugiau!