Vargu ar rastume žmogų, kuris nemėgsta keliauti. Ruošiantis į kelionę kyla begalės malonių (o kartais ir nelabai malonių) rūpesčių, susijusių su kelionės dokumentais, bagažu ir taisyklėmis. Susipažinkite su bendra Wizz Air avialinijų bendrovės rankinio bagažo politika ir informacija. Žinodami ką galima įsinešti į lėktuvo saloną, o ko ne, kokie turi būti rankinio bagažo išmatavimai ir svoris, sutaupysite savo laiko ir išvengsite bereikalingų rūpesčių oro uoste. 

Dažniausiai keleivių užduodami klausimai:

Wizz Air rankinis bagažas, kas tai? 

Tai vienas nemokamas rankinio bagažo vienetas, kurio didžiausi matmenys 40 x 30 x 20 cm, didžiausias svoris 10 kg, šis rankinis bagažas turi tilpti po orlaivio sėdyne, esančia priešais jus. Rankinis bagažas gali būti: nešiojamojo kompiuterio krepšys, moteriška rankinė arba maža kuprinė.  Wizz Air rankinio bagažo taisyklėse nurodoma, kad rankinis bagažas gali būti ir su ratukais, bet ratukai negali padidinti bagažo dydžio daugiau nei 5 centimetrai. 

Kas bus jei rankinis bagažas viršija nurodytus matmenis ir svorį? 

Viršijus Wizz Air avialinijų nurodytus rankinio bagažo matmenis ar svorį, oro uoste reikės sumokėti per didelių matmenų bagažo mokestį. Per didelių matmenų bagažo mokestis 25 Eur, jei per didelis krepšys neviršija 55 x 40 x 23 cm ir viršutiniame salono bagažo skyriuje yra vietos, jį galima bus gabentis salone. O jei viršysite matmenis 55 x 40 x 23 cm ar nebebus vietos viršutiniame salono bagažo skyriuje, tuomet toks krepšys bus vežamas lėktuvo krovinių skyriuje (asmeninius daiktus bus galima išsiimti).

Ką daryti, jei su savimi į saloną noriu paimti daugiau bagažo?

Wizz Air avialinijos, norintiems su savimi į saloną paimti daugiau bagažo, siūlo paslaugą „WIZZ PRIORITY“. Su šia paslauga leidžiama į saloną pasiimti dar vieną kelioninį krepšį, kuris gali būti didesnis už pirmąjį, jo maksimalūs matmenys 55 x 40 x 23 cm, didžiausias svoris 10 kg. Šis krepšys bus dedamas į viršutinį salono bagažo skyrių, todėl labai svarbu, kad jis ten tilptų. Papildomas krepšys taip pat gali būti su ratukais, bet ratukai negali padidinti krepšio dydžio daugiau nei 5 centimetrai. 

Kas jei papildomas krepšys viršija nurodytus matmenis? 

Viršijus Wizz Air avialinijų nurodytus papildomo krepšio matmenis ar svorį, oro uoste reikės sumokėti per didelių matmenų bagažo mokestį. Per didelių matmenų bagažo mokestis 60 Eur, o papildomas krepšys bus gabenamas lėktuvo krovinių skyriuje.

Kokius dar papildomus daiktus galima pasiimti į lėktuvo saloną? 

Avialinijos Wizz Air papildomai (neskaitant rankinio bagažo), leidžia pasiimti šiuos daiktus: paltą arba apklotą, mobilųjį telefoną, skaitinį, jaunesniems nei 2 metų vaikams: maisto skrydžiui ir sulankstomą vežimėlį arba mažą vaikišką lovelę taip pat galima pasiimti ramentus neįgaliems keleiviams.

Jei keliaujate su kūdikiu. Keliaujantiems su kūdikiu (kūdikiu laikomas vaikas iki 2 metų amžiaus), pagal Wizz Air avialinijų taisykles, į lėktuvą galima pasiimti šiuos daiktus: papildomą asmeninį daiktą orlaivio salone, kurio matmenys, neturi būti didesni nei 40 x 30 x 20 cm, saugiai ir pagal reikalavimus supakuotus kūdikio maistą ir gėrimus, kažką kramtomo (tam, kad neužgultų arba atkimšti užgulusias, kūdikio ausytes), papildomų drabužių kūdikiui ir už kūdikį atsakingam asmeniui, papildomų žindukų, vystyklų kiekvienai kelionės valandai, mažų žaislų, kūdikių servetėlių, taip pat leidžiama paimti sulankstomą kūdikio vežimėlį arba mažą sulankstomą kelioninę lovelę, jais galima naudotis iki įlaipinimo į lėktuvą (vežimėlis ar lovelė bus gabenami lėktuvo krovinių skyriuje).

Svarbu! Norintys į lėktuvą kūdikiui paimti automobilinę kėdutę, privalo nusipirkti papildomą vietą lėktuve už įprastą kainą.

Skysčiai lėktuve. Į lėktuvo saloną galima pasiimti skysčių, kurių maksimalus tūris 100 ml, o bendras skysčių tūris 1 litras. Visa skysčių tara turi būti sudėta į plastikinį, užsegamą maišelį, kurio matmenys 20 x 20 cm. Šį maišelį reikėtų pateikti, atskirai nuo rankinio bagažo, saugumo patikros punkte. Jei jūsų gabenami skysčiai neatitiks reikalavimų, jie bus išmesti prie saugumo patikros punkto.

Ko negalima pasiimti į lėktuvą.

  •       Daiktų kurie gali sukelti pavojų lėktuvui, žmonėms arba turtui;
  •       Negalima vežti tokių daiktų, kurie gali būti sugadinti juos pervežant oru;
  •       Blogai supakuotų daiktų;
  •       Daiktų, kurių neleidžia įvežti valstybė, į kurią ar iš kurios, skrendama;
  •       Radioaktyvių medžiagų;
  •       Ginklų, sprogių medžiagų;
  •       Daiktų ar medžiagų panašių į ginklus ar sprogiąsias medžiagas;
  •       Degių medžiagų;
  •       Cheminių medžiagų;
  •       Nuodingų ar užkrečiamų medžiagų,
  •       Palaikų.

Vertingi daiktai, rankiniame bagaže ar registruotame bagaže?

Wizz Air rekomenduoja visus jums brangius daiktus, tokius kaip: telefonas, juvelyriniai dirbiniai, grynieji pinigai, kelionės ar kiti dokumentai, vaistai, greitai gendantys daiktai, fotoaparatas, kompiuteris ar panaši elektroninė technika, gabenti su savimi, rankiniame bagaže, kadangi jei šie daiktai bus registruotame bagaže bei bus sugadinti, prarasti ar vėluos, už šiuos daiktus Wizz Air avialinijos neatsako.

Wizz Air registruotas bagažas

Wizz Air oro linijos leidžia vienam asmeniui vežti su savimi iki 6 vienetų registruoto bagažo. Registruoto bagažo maksimalūs matmenys 149 x 119 x 171 cm (neskaitant ratukų, kurie maksimaliai gali išlįsti 5 cm), bei maksimalus svoris 10 kg, 20 kg arba 32 kg. Internetu leidžiama įsigyti vieną 10 kg bagažo vienetą, šešis 20 kg bagažo vienetus arba šešis 32 kg bagažo vienetus, kitokių registruotojo bagažo derinių internetu įsigyti negalima.