Daugeliui kelionės yra neatsiejama gyvenimo dalis, galimybė pabėgti nuo kasdienybės ir užmiršti problemas. Dauguma žmonių kelionių be šeimos neįsivaizduoja ir vieni keliauti nesiryžta ar net nenori. Kelionės vienam, dar vadinamos solo kelionės, gali būti tokios pat linksmos ir saugios. Tereikia nusiteikti iššūkiams, su kuriais galima susidurti. Turbūt daugelis iš mūsų kažkada yra susimąstęs apie privalumus keliaujant vienam ir su šeima. Abu variantai turi savų privalumų ir iššūkių, todėl reikia nepamiršti, kad keliaujant visais atvejais teks susidurti su sunkumais. Žemiau rasite solo kelionių ir kelionių su šeima privalumus ir iššūkius. Kyla klausimas, ką pamatyti? Atrinktos kryptys turi daug veiklų ir įspūdingų vietovių, todėl galėsite nesivarginti ieškodami.

Saugumas

Dauguma dėl saugumo į kitą šalį keliauja su šeima. Visi žinome, kad kelionė vienam gali tapti iššūkiu, nes saugumo jausmo dažnai gali trūkti. Keliaudami su šeima visada jaučiamės saugūs ir galime atsipalaiduoti. Tačiau pasaulyje yra labai daug saugių vietų keliauti vienam. Vertėtų nepamiršti, jog kiekviena kelionė bus saugi, jeigu prieš tai nepamiršite pasidomėti šalies ar miesto, į kurį keliaujate, saugumu. Vieni iš saugiausių miestų, puikiai tinkančių solo kelionei – Kopenhaga, Viena, Stokholmas ar Zalcburgas. Į šiuos miestus galima nuskristi tiesiogiai, todėl kelionė bus patogi ir greita.

Naujos pažintys

Keliaujant vienam ypač patogu susipažinti su naujais žmonėmis. Labai dažnai žmonės iš solo kelionės namo grįžta ne tik su nepamirštamais įspūdžiais, bet ir su naujomis pažintimis. Keliaujant vienam naujoms pažintims visada atsiras daugiau noro negu keliaujant su šeima. Todėl, jeigu trokštate papildyti savo draugų ratą, keliaukite skrydžiais – Vilnius–Ibiza, Vilnius–Barselona ar Vilnius–Berlynas. Sezono metu čia verda judrus naktinis gyvenimas, todėl šios vietos labai tinka naujoms pažintims.

Savarankiškumo tobulinimas

Solo kelionės yra labai naudingos dėl to, kad jų metu nuolat patirsite iššūkius ir naujus išbandymus. Būtent tai tobulina asmens savarankiškumo įgūdžius. Kelionėse su šeima bus daug lengviau, bet niekada nepatirsite, ką reiškia viską spręsti ir ieškoti sprendimų vienam. Įpratę su viskuo susitvarkyti patys, ateityje ne tik be vargo ir jaudulio galėsite skraidyti po pasaulį, bet ir kasdieninio gyvenimo iššūkiai taps smulkmena.

Savų poreikių prioretizavimas

Kelionė su šeima nuolat reikalauja kantrybės, supratingumo ir prisitaikymo prie kito poreikių. Solo kelionėje tą galite pamiršti, nes keliaudami vieni turėsite begalę laiko sau, jūsų nieks neskubins, nekils problemų ar ginčų dėl skirtingų norų bei nuomonių. Norint daug nuotykių ir pasivaikščiojimų siūloma keliauti į sostines ar lankytinų vietų gausa pagarsėjusias vietoves. Kryptys, kuriomis verta skristi dėl veiklų gausos – Vilnius-Venecija, Vilnius–Malta, Vilnius–Amsterdamas, Vilnius–Roma, Vilnius–Paryžius.

Naujos kalbos žinios

Keliaujant dažnai tenka bendrauti su nepažįstamais žmonėmis. Svečiuojantis naujoje šalyje iškyla daug klausimų, todėl kalbų mokėjimas yra labai naudingas ir net privalomas keliaujant vienam. Solo kelionėse susidursite su daug dialogų ir pažinčių, todėl, jeigu jūsų svetimos kalbos žodynas yra siauras, gali tekti patirti sunkumus. Kuo daugiau bendravimo ir pokalbių bus kelionės metu, tuo daugiau įsiminsite naujų žodžių, frazių bei kaskart bendraujant darysis vis lengviau. Keliaujant vienam patobulinti savo užsienio kalbos įgūdžius yra daug lengviau, nes keliaudami su šeima dažnai nesame linkę bendrauti su kitais.

Mėgavimasis sava kompanija

Daug žmonių vengia, bijo ir nemoka būti vieni. Kai kuriems buvimas su savimi reiškia būti vienišam, todėl tokie žmonės vengia solo kelionių. Daug kas renkasi kelionę su šeima, nes neįsivaizduoja, kaip galima keliauti vienam ir nesijausti vienišam. Solo kelionės gali įrodyti, kad buvimas su savimi nėra toks baisus ir liūdnas. Vienas galite patirti dar daugiau nuotykių nei būdami su šeima. Populiarios kryptys solo kelionėms – Vilnius–Kreta, Vilnius–Sicilija, Vilnius–Tenerifė, Vilnius–Tivatas.

Išlaidos

Keliavimas su šeima, vaikais yra daug brangesnis negu keliavimas vienam. Juk negalite pirkti vienos ledų porcijos ir dalintis su visais. Be abejo, keliaujant su šeima dažnai yra sunku sutaupyti pinigų tolimesnėms ir brangesnėms kelionėms. Todėl išlaidos yra vienas iš geriausių solo kelionių privalumų, nes galite sutaupyti daug pinigų ir planuoti išlaidas su niekuo nesitardami. Kiek išleisite pinigų, priklausys nuo jūsų paties. Be abejo, sutaupysite ir ieškodami vietos apsistojimui. 

Ruošdamiesi keliauti vieni ar su šeima, nepamirškite, kad kelionė taps patogesnė ją nuosekliai suplanavus. Visi lėktuvų bilietai lengvai užsakomi internetu, tad skrydis ir nepaprastos lankytinos vietos jūsų jau laukia. Pasiruoškite pamatyti daug įspūdingų vaizdų ir patirti nepamirštamus nuotykius!