Skrendant lėktuvu, nesvarbu ar skrendama pirmą kartą, ar ne, kyla daugybė klausimų, o ypač dėl bagažo. Ką galima vežti rankiniame bagaže, ko negalima? Kokiais kiekiais galima? Ir t.t. Tam, kad netektų atsisveikinti su sau brangiais daiktais, kviečiu paskaityti pagrindinę informaciją ir taisykles, susijusias su Ryanair rankiniu bagažu.

Ryanair rankinis bagažas, kas tai?

Rankinis bagažas, anot Ryanair krepšių politikos, tai vienas, nedidelis asmeninis krepšys, kuris turi tilpti po orlaivio kėde, priešais keleivį. Krepšio išmatavimai: 40 cm x 20 cm x 25 cm. Į krepšio apibūdinimą patenka: rankinė, nešiojamojo kompiuterio krepšys ar nedidelė kuprinė.

Ką daryti, jei noriu pasiimti daugiau bagažo į Ryanair skrydį?

Norint pasiimti didesnį kiekį bagažo į skrydį su Ryanair avialinijomis, galima įsigyti paslaugą – „Pirmenybė ir 2 salono krepšiai“.

Kokią naudą duoda ši paslauga?

Įsigiję pirmenybės ir 2 salono krepšių paslaugą, „Regular Fare“ / „Flexi Plus“ arba jungiamojo skrydžio bilietą, su savimi į lėktuvą galite pasiimti, tą patį rankinį bagažą (rankinę, kompiuterio krepšį ar kuprinę 40 cm x 20 cm x 25 cm) bei papildomą iki 10 kg krepšį ar lagaminą su ratukais, kuris turi tilpti į bagažo matuoklį, papildomo krepšio matmenys: 55 x 40 x 20 cm. Be to ši paslauga suteikia galimybę į lėktuvą įlipti naudojantis pirmenybine eile.

Kaip užsakyti šią paslaugą?

Užsakydami skrydį, registruodamiesi arba įsigydami kaip papildomą paslaugą po bilieto pirkimo. Svarbu! Paslaugą galima užsisakyti iki skrydžio likus ne mažiau kaip 2 val.

Kiek kainuoja paslauga?

Kaina skiriasi priklausomai nuo krypties ir kitų aplinkybių.

Kas, jei krepšys, viršija dydį?

Jei salono krepšys viršija dydį, jis bus sulaikytas prie įlaipinimo vartų, jei bus galimybė, krepšį už papildomą mokestį galima vežti lėktuvo krovinių skyriuje. Jei kyla abejonės, ar jūsų krepšys neviršija gabaritų ar svorio, visada galite pasitikrinti bagažo registracijos langelyje.

Jei keliaujate su kūdikiu.

Vienam asmeniui keliaujančiam su kūdikiu (nuo 8 dienų iki 2 metų) Ryanair oro linijomis, su savimi papildomai leidžiama paimti 2 vienetus kūdikio reikmenų, t.y. pvz., 1 vežimėlį ir paaukštintą vaiko kėdutę ar nešyklę, o už papildomą mokestį galima užregistruoti ir kitus kūdikių reikmenis (iki 20 kg).

Medicininė įranga.

Norintys keliauti Ryanair avialinijomis ir su savimi vežti medicininę įrangą, turi gauti leidimą gabenti medicinos įrangą. Leidimas gaunamas iš anksto susisiekus ir informavus specialiąją pagalbos liniją. Norint gauti leidimą reikia pateikti gydytojo išduotą liudijimą, patvirtinantį medicinos įrangos poreikį (prieš skrydį reikia pasirūpinti, kad medicinos įranga būtų supakuota atskirai ir ją būtų galima patikrinti).

Ką galima ir ko negalima pasiimti į rankinį bagažą?

Į rankinį bagažą pasiimti galima:

Skysčiai (skysčiai, purškalai, geliai, losjonai, pasta, kvepalai, sriuba ir pan.): turimi skysčiai turi būti NE DIDESNIUOSE kaip 100 ml talpos induose, bendra skysčių talpa – NE DAUGIAU nei 1 litras. Visi turimi skysčiai turi būti sudėti į vieną, permatomą, užsegamą (užspaudžiamą), plastikinį maišelį, kurio dydis yra iki 20 x 20 cm, maišelis turi būti toks, kad jį būtų galima pilnai uždaryti bei jis turi tilpti į rankinį bagažą. Tokių maišelių įsigyti galima (kai kur nemokamai) oro uoste, prie saugumo patikros punkto. Praėjus patikrą, vandens, limonado ar kitų didesnės talpos skysčių galima nusipirkti Duty Free arba kavinėje.

Svarbu! Vykstantiems su kūdikiais. Vykstantiems Ryanair oro linijomis su kūdikiais, taikomos išimtys. Jeigu planuojate skrydį su kūdikiu, tuomet galima vežti tiek kūdikių pieno, pieno miltelių, sterilaus vandens ir kūdikių maisto, kiek reikia skrydžiui, net jei tai viršija įprastus skysčių apribojimus. Taip pat visa tai neprivalo tilpti į permatomą maišelį, tačiau būkite pasiruošę visus šiuos daiktus duoti patikrinti oro uosto saugumo darbuotojams.

Svarbu! Informacija tiems, kurie su savimi planuoja vežti skystus vaistus. Būtinus skystus vaistus galima vežti rankiniame bagaže. Vaistai neprivalo tilpti į permatomą maišelį, tačiau šiuos vaistus reikia iš anksto paruošti pateikti patikrai oro uosto saugumo darbuotojams.

Vaistai. Jei su savimi kelionėje jums būtina turėti vaistų, juos galima vežti su gydytojo receptu. Jei jūsų vaistai turi narkotinių ar psichotropinių medžiagų, turite laikytis papildomų griežtų taisyklių, susijusių su narkotinių bei psichotropinių vaistų vežimu per Lietuvos Respublikos sieną.

Į rankinį bagažą pasiimti draudžiama:

Pistoletai, šaunamieji ginklai. Viskas kas gali sužeisti ir manomai gali sužeisti. Į šią kategoriją taip pat patenka ir atrodytų nepiktybiniai daiktai, tokie kaip: žaisliniai pistoletai, šaunamojo ginklo formos žiebtuvėliai.

Duriamieji ir pjaunamieji ginklai bei aštrūs daiktai. Tai visi smailūs ir aštriabriauniai daiktai, į šią kategoriją patenka visi peiliai, kurių ašmenys ilgesni nei 6 cm.

Buki įrankiai: bet kokie buki įrankiai, galintys sužaloti. Į šią kategoriją patenka teniso raketės, riedlentės, meškerės, biliardo lazdos.

Sprogmenys ir degios medžiagos. Tai bet kokios sprogstamosios arba labai lengvai užsidegančios medžiagos. Į šią kategoriją patenka fejerverkai, žaislinių šautuvų kapsulės.

Cheminės ir toksiškos medžiagos. Į šią kategoriją patenka pipirinės ir ašarinės dujos, gyvūnų repelentų purškalai.

Patarimai.

Jei į skrydį planuojate pasiimti daugiau rūbų ir abejojate ar jūsų bagažas neviršys svorio reikalavimų, visada galite apsirengti daugiau drabužių į lėktuvą! Rūbų kiekio, kuriuos esate apsirengęs niekas neskaičiuoja. Jei vasarą keliaujate į šalis, kuriose šalta, tikrai galite apsirengti kailinius ar žieminius batus, niekas jūsų už tai tikrai nebars!