Ieškant pramogų, vandens parkai dažnai atsiranda mūsų norų sąraše. Kas gali būti smagiau, nei pliuškenimasis baseine ar čiuožimas vandens čiuožykla? Tai puikus laisvalaikio praleidimo būdas mėgstantiems aktyvias ir adrenaliną keliančias veiklas. Jei vis svajojate įgyvendinti šį norą, kaimyninė Lenkija siūlo didelį vandens parkų pasirinkimą. 

Pasirinkti vandens parką Lenkijoje patogu ir dėl lengvo susisiekimo su šalimi. Į Lenkiją nuvykti gali kiekvienas, dėl esamos transporto įvairovės. Šalį lengvai galima pasiekti automobiliu ar naujuoju traukinio maršrutu Vilnius-Varšuva-Krokuva. Norint vykti į Varšuvą kelionės trukmė 9 valandos, bilieto kaina apie 25 eur, o vykstant į Krokuvą užtruks virš 12 valandų ir kainuos apie 30 eur. Vykstant autobusu trukmė ir kaina panaši į kelionės traukiniu. Ieškantiems greitesnio, pigaus, bet kokybe ne blogesnio būdo nuvykti į jus dominantį vandens parką puikiai tiks kelionė lėktuvu. Pigūs skrydžiai į Lenkiją vykdomi dviem maršrutais: Vilnius- Gdanskas ir Kaunas-Varšuva. Šiais maršrutais, Ryanair aviakompanijos siūlomi Lėktuvų bilietai yra labiausiai prieinamos kainos. 

Liko tik išsirinkti, kurie vandens parkai Lenkijoje vilioja labiausiai.

Lenkijos parkasSuntago vandens pasaulis

Didžiausias uždaras vandens parkas Europoje. Tobula vieta kviečianti apsilankyti bet kuriuo metų laiku, leisianti mėgautis egzotine 32 laipsnių šiluma. Parkas nuo Varšuvos nutolęs apie 30 kilometrų. Iki jo lengva nuvykti autobusu Varšuva-Suntago-Varšuva. 2020 metais atsidaręs parkas dvelkia prabanga ir yra sudarytas iš trijų dalių: Jamago vandens džiunglių, skirtų linksmybėms vandenyje, Suntago relax  – poilsiui ir atsipalaidavimui skirtų SPA procedūrų ir baseinų, apsuptų iš šiltųjų kraštų atvežtomis palmėmis ir Suntago Saunaria – saunų ir pirčių zona. 

Vandens parke yra 32, įvairaus ilgio ir tematikų čiuožyklos, iš kurių ilgiausia net 294 metrai. Parkas siūlo 18 išskirtinio dizaino baseinų, tokių kaip bangų baseinas, baseinas su baru ar nuotykių upė. Čia rasite užsiėmimų pritaikytų ir įvairaus amžiaus vaikams: nuo baseinų ir čiuožyklų iki žaidimams skirtų zonų. Norintiems pasilepinti – mineraliniai baseinai ir įvairios SPA procedūros. Išalkus jūsų laukia įvairių pasaulio virtuvių restoranai, o norint viešnagę pratęsti parkas siūlo užsisakyti namelį Suntago kaimelyje. Priklausomai nuo kiek ilgai ir į kokias parko zonas norėsite eiti kainos suaugusiems svyruoja nuo 22 eurų iki 40 eurų. 

Energylandia vandens parkas

Didžiausias po atviru dangumi esantis vandens parkas Lenkijoje! Energylandia pramogų parke esantis vandens parkas puikiai tiks norintiems atsigaivinti karštą vasaros dieną. Parkas siūlo 4 zonas:

  • Big Milk vandens parko zona: vaikams tinkama vieta su 3 šildomais baseinais, čiuožyklomis bei žaidimams skirtomis vietomis, vaikų pamėgta Big Milk laivo žaidimų erdve.
  • Exotic Islant zona: dar viena vieta puikiai tinkanti vaikams. Ši zona tinka tiek mažiems, tiek didesniems vaikams. Joje yra mažos čiuožyklos, įvairūs vandens žaidimai vaikams ir negilus baseinas.  
  • Tropical Fun zona – vandens čiuožyklų mėgėjams. Čia rasite 14 įvairių čiuožyklų, iš kurių aukščiausia yra net 15,5 metrai. Dar viena čiuožykla mėgstantiems jaudulį – RMF MAXXX KAMIKADZE čiuožykla, kurioje pasieksi 54 km/h greitį. 
  • Bamboo Bay zona: naujausiai atsidariusi, dar viena zona pilna čiuožyklų, kurių yra net 36. 

Parkas apie 40 kilometrų nutolęs nuo Krokuvos. Kaina suaugusiam – apie 40 eurų. Į bilieto kainą įeina ne tik vandens parkas, bet ir kitos pramogų parko veiklos. 

Krokuvos Aqua Park

Įsikūręs patogioje vietoje, vos 5 kilometrai nuo miesto centro. Jame rasite įvairių čiuožyklų siekiančių iki 165 metrų ilgį, baseinų, upę bei poilsio zonų. Baseinuose yra įvairių užsiėmimų, tokių kaip laipiojimo uolomis siena, o vandens sporto mėgėjams parkas turi krepšiniui, tinkliniui ir vandensvydžiui skirtas vietas, taip pat plaukimo juostas. Jaunieji lankytojai galės apsilankyti jiems skirtuose teminiuose baseinuose su piratų sala, piratų laivu, gyvūnų fontanais ir mažomis čiuožyklomis. Ieškantiems ramybės parkas siūlo masažus, sūkurines vonias, saunas, bei kitas SPA procedūras. Esant karštam orui lauke galite apsilankyti ir čia esančiame dirbtiniame paplūdimyje. Kaina suaugusiam vyrauja nuo 8 iki 20 eur. 

Aquapark Reda

Apie 40 kilometrų nuo Gdansko esantis vandens parkas nustebins siūlomų užsiėmimų gausa. Parke rasite pilies baseiną, 315 metrų upės nuotykius, sūkurinę vonią imituojančią vulkaną, iš kurios vidurio, lyg geizeris, į viršų šauna vanduo, su šviesos efektais imituojančiais vulkano išsiveržimą. Čia gausu išskirtinių čiuožyklų, tokių kaip besisukanti čiuožykla, kurioje atrodys, kad gravitacija neegzistuoja, 3 metrų pločio čiuožykla, kurioje vienu metu gali čiuožti visa šeima ar draugai ir turbūt įspūdingiausia – ryklių apsupta čiuožykla. Ryklių čiuožykla – 60 metrų ilgio tunelis ryklių akvariume. Čiuožiant šia čiuožykla galite stebėti jus supantį egzotinį akvariumą, su tikrais rykliais plaukiojančiais aplink. Kalbant apie ryklius, juos galite sutikti ir 2,2 metrų gylio Deep Blue baseine, kurio viena siena yra permatoma su atsiveriančiu vaizdu į ryklių akvariumą. Parke rasite ir įvairaus tipo saunų, bei SPA procedūrų. Ieškantiems netradicinės nakvynės ją galite rasti parko žaliajame kaimelyje su neribotu priėjimu prie baseino ir paplūdimio. Kaina priklauso nuo norimų veiklų ir užimtumo sezono, ji gali svyruoti nuo 13 eurų iki 50 eurų. 

Tropikana vandens parkas

Tai parkas ieškantiems prabangaus poilsio ir vandens parko dueto. Jis įsikūręs Gołębiewski viešbutyje, Belostoko mieste. Tai puiki galimybė norintiems pabėgti nuo rutinos ir pasimėgauti vandens pramogomis tuo pačiu metu. Šiame parke rasite sportinį vandens baseiną, baseiną su bangomis, upės baseiną, baseiną vaikams. Vasaros metu galite mėgautis vasaros baseinu, paplūdimiu ir tinkliniu. Gyvenant viešbutyje – baseinas įskaičiuotas į viešnagės kainą, ne viešučio gyventojams už pirmą valandą ir trisdešimt minučių 15 eurų, už kiekvieną papildomą 30 minutę – 5 eurai. 

Aqua Park Zakapone

Parkas Zakaponėje sudarytas iš dviejų vidinių baseinų, kuriuos supa čiuožyklos ir spalvingu vaikams skirtu baseinu su čiuožyklomis, fontanais, gyvūnų formos žaislais. Čia taip pat rasite vandens supynę, upės tipo baseiną ir sūkurines vonias. Šis parkas taip pat siūlo, šildomą baseiną lauke, kur galėsite mėgautis ne tik plaukiojimu vandenyje, bet ir atsiveriančiu vaizdu į kalnus, kurie taip pat yra matomi iš parko vidaus. Čia yra terasa, kurioje galite karštą vasaros dieną pasimėgauti saule ir gamtos vaizdais. Mėgstantiems saunas – vandens parkas turi jas net kelias! Norint pailsėti nuo vandens, parke taip pat yra boulingas ir vaikų žaidimų kambarys. 

Kaimyninė Lenkija mums lengvai pasiekiama įvairiomis transporto rūšimis, tad pasinaudokite malonia ir prieinama galimybe pramogauti Lenkijos vandens parkuose.