Alikantė – saulės nubučiuotas perliukas Kosta Blankos pakrantėje, Ispanijoje. Tai puiki vieta savarankiškas keliones mėgstantiems keliautojams, ieškantiems nuotykių, istorinės paslapties ir nuostabaus gamtos grožio! Kelionė į šį Ispanijos kurortą bus itin patogi, kadangi jau parduodami tiesioginiai skrydžiai į Alikantę. Miestas garsėja plačiais paplūdimiais, įspūdinga kultūra, gardžia virtuve, naktinis gyvenimas čia virte verda. Atvykus į kurortą, pirmiausia į akis krinta vaizdinga miesto aplinka. Jus domina lankytinos vietos Alikantėje? Tyrinėkite Alikantę pėsčiomis – tai vienas malonumas! Keliautojai, mėgstantys leisti laiką paplūdimiuose, turės didelį pasirinkimą – nuo triukšmingų paplūdimių, įsikūrusių netoli miesto centro, iki ramesnių, kuriuose galima atsipalaiduoti. Abiejų tipų paplūdimiuose galima mėgautis saulės voniomis, gaivintis jūros bangose ir užsiimti vandens sportu. Skaidri Viduržemio jūra – puiki vieta nardyti ir tyrinėti jūros gyvūniją. Savarankiška kelionė į Alikantę – vartai į Kosta Blankos regioną. Jus domina ekskursijos? Regione siūloma daugybė vienos dienos kelionių ir ekskursijų. Galite tyrinėti žavingus pakrantės miestus, tokius, kaip Altea ir Villajoyosa, arba leistis į žygius pėsčiomis ir ekskursijas gamtoje. Nesvarbu, ar kopsite į senovines tvirtoves, ilsėsitės saulės nutviekstuose paplūdimiuose, ar mėgausitės kulinariniais malonumais – savarankiška kelionė į Alikantę žada įsimintinus įspūdžius!

Paplūdimiai Alikantėje

Kosta Blankos paplūdimiai yra nepaprastai gražūs – rasite nuo smėlio ruožų iki paslėptų įlankų bei natūralių baseinų. Šeimų poilsiui tinka Playa del Portet (Moraira) ir Playa Arenal Bol (Calp) pakrantės. Jei ieškote nuošalesnės vietos, Benisoje yra įsikūrusi Cala Baladrar – maža įlanka, kurią supa kvepiančios pušys ir aukštos uolos. Jus domina paplūdimys, kur svajojate išsilaisvinti, atsipalaiduoti ir tolygiai įdegti? Norite maudytis su Ievos ir Adomo kostiumu? Cala Racó del Conill Villajoyosa mieste yra puiki nudistų įlanka, skalaujama krištolo skaidrumo vandens.

Muziejai ir galerijos Alikantėje

Alikantė pasižymi įdomia istorija, apie kurią sužinosite įvairiuose regiono muziejuose ir galerijose. Alikantės archeologijos muziejuje galima susipažinti su kadaise gyvenusiomis senosiomis civilizacijomis – iberų, romėnų ir maurų. Jei esate meno entuziastas, apsilankykite Šiuolaikinio meno muziejuje ir Gravinos vaizduojamojo meno muziejuje, o Santa Polos mieste įsikūrusiame Museo del Mar muziejuje atskleidžiamos Alikantės jūrų istorijos paslaptys!

Žygiai pėsčiomis Alikantėje

Nuostabi regiono gamta – puiki aplinka aktyviam laiko praleidimui. Montgó gamtos parke yra didingas masyvas, kurio aukštis siekia net 753 m! Šioje vietovėje rasite įvairių takų, vedančių pro senovines gyvenvietes, įspūdingas uolas ir tarpeklius. Vienas iš keliautojų mėgstamiausių pėsčiųjų takų – Barranco del Infierno arba Pragaro tarpeklis. Pinoso mieste maršrutas veda per siaurą tarpeklį su stūksančiomis uolomis ir įspūdingu kriokliu – tai šiek tiek daugiau fizinių pastangų reikalaujantis maršrutas, tačiau vaizdai ir natūralūs baseinai yra verti pastangų!

Vietinis maistas Alikantėje

Savarankiška kelionė į Alikantę taps dar įsimintinesnė, jeigu jos metu paragausite arroz con costra (keptų ryžių su plutele, apteptų plaktu kiaušiniu), olleta (troškinio, gaminamo iš ryžių, avinžirnių, kaštonų, moliūgų, sultinio, alyvuogių aliejaus, česnakų ir sūdytos kiaulienos arba šoninės) ir mojama de atún (sūdyto tuno filė). Smaližiams patiks turrón de Jijona (minkšta nuga, pagaminta iš migdolų ir medaus). Taip pat pasilepinkite sangrijos taure arba Tinto de Verano (raudonuoju vynu, maišytu su soda).

Apgyvendinimas Alikantėje

Jus domina nakvynė Alikantėje? Čia siūloma daugybė apgyvendinimo vietų, atitinkančių kiekvieno keliautojo poreikius. Galite rinktis nuo prabangių paplūdimio kurortų iki žavingų butikinių viešbučių. Aukštos kokybės paslaugas siūlančios nakvynės vietos: Melia Alicante 4*, Hospes Amérigo 5*, Hotel Sercotel Spa Porta Maris 4*, Casa Alberola Alicante 4*, Hotel Maya Alicante 3*.

Alikantės tyrinėjimas automobiliu

Išsinuomoję automobilį galėsite laisvai tyrinėti miestą ir jo apylinkes savo tempu, o kelionė taps įsimintinu nuotykiu! Nesvarbu, ar planuojate aplankyti garsius paplūdimius, istorines vietas, ar vaizdingus kaimelius – automobilis atveria neribotas galimybes. Alikantės oro uoste yra įsikūrusios kelios gerai žinomos automobilių nuomos bendrovės, tokios, kaip „Hertz“, „Avis“ ir „Europcar“. Nusileidę Alikantėje, iš oro uosto galėsite išvykti nuomotu automobiliu. Automobilį užsisakykite iš anksto internetu, taip galėsite pasinaudoti geresnės kainos pasiūlymu, ypač atostogų piko metu. Automobilio nuoma leis mėgautis nepakartojama savarankiška kelione Alikantėje!

Skrydžiai į Alikantę

Lėktuvų bilietų rezervacijos sistemoje Lektuvubilietai.lt rasite skrydžius į Alikantę iš Vilniaus, Kauno, Palangos, Rygos ir Varšuvos. Tiesioginis skrydis Kaunas-Alikantė trunka vos 4 valandas. Jei norite keliauti maršrutu Vilnius–Alikantė, teks rinktis skrydį su persėdimu. Pasinaudokite gerų kainų pasiūlymais ir keliaukite pigiau. Lektuvubilietai.lt platformoje patogiai matysite pačius geriausius pasiūlymus viršuje. Lėktuvų bilietai įsigyjami taip paprastai – leiskitės į kelionę po geros nuotaikos nestokojančią Alikantę! Jau sužinojote, ką pamatyti ir ką veikti Alikantėje? O dabar metas viską išvysti ir patirti patiems!