Ar jaučiate, jog ateinant pavasariui norisi pakeisti aplinką? Svajojate išbandyti naujas pramogas, pamatyti gyvai įspūdingus architektūros statinius, gamtos stebuklus ar tiesiog norite mėgautis ramybe su šeima ar antrąja puse? Metas palikti kasdienybės rūpesčius namuose – pasilepinkite trumpomis atostogomis, kurių nusipelnėte. Paruošėme Jums fantastiškų vietų, tinkančių savaitgalio išvykoms, sąrašą. Liks tik išsirinkti ir užsisakyti skrydį! 

Mėgaukitės romantika Paryžiuje, Prancūzijoje

Jei pasiilgote romantikos, savaitgalis Paryžiuje yra tai, ko Jums reikia! Paryžius žavi aukso spalvos akmeniniais pastatais, kurie, pasirodžius saulei, pradeda švytėti. Nepaisant to, kad miestas yra didžiulis ir apima 20 rajonų, didžiąją jo dalį patogu tyrinėti pėsčiomis. Savaitgalio atostogos Paryžiuje labai patiks tiems, kurie dievina lėtus pasivaikščiojimus! Mieste gausu didingų rūmų, šurmuliuojančių parduotuvių, žaliuojančių erdvių ir žymių lankytinų vietų, maloniai pasitinkančių turistus. Tarp svarbiausių Paryžiaus vietų – Eifelio bokštas, garsusis Luvro muziejus, aukštųjų technologijų centras Centre Georges Pompidou, o mėgstantiems naktinį gyvenimą – legendinis kabaretas Moulin Rouge. Savaitgalio išvyka į Paryžių bus kupina romantiško žavesio, istorijos pažinimo ir kitų siurprizų.  Skrydis į Prancūziją, Paryžių, tiesiogiai vykdomas iš Vilniaus, o trunka vos 2 valandas ir 50 minučių. Nepraleiskite progos šauniai praleisti trumpas atostogas!

Atraskite Ispanijos „perliuką” – Barseloną

Jūsų neapleidžia mintis, ką pamatyti Barselonoje? Šis miestas labai greitai pakerės savo grožiu ir išskirtinomis lankytinomis vietomis! Įspūdinga architektūra, apdovanojimus pelnę restoranai ir puikūs paplūdimiai – tai daugelį metų žavi keliautojus, lankančius Barseloną. Miesto pažiba – kvapą gniaužianti, į dangų kylanti Šv. Šeimos bažnyčia (Sagrada Familia), įkūnijanti daugiau nei prieš šimtmetį Antonio Gaudžio sukurtą viziją. Miestas suteikia unikalią galimybę giliau pasinerti į Gaudžio pasaulį – nuo spalvingų Guelio parko erdvių iki įmantrių La Pedreros kreivių. Gotikos kvartalo kiekviename kampe Jūsų laukia įdomybės, o Las Ramblas gatvės šurmulys nenutyla visą dieną. Raskite laiko atsipalaiduoti Barselonetos paplūdimyje, o tada pasinerkite į naktinį gyvenimą, kuriame skamba džiazo, latino, roko ir soulo muzika. Nesvarbu, ar esate architektūros entuziastas, ar tiesiog norite pasimėgauti gyvybingu miestu, Barselona turi ką pasiūlyti pamatyti kiekvienam. Trumpa kelionė paliks nepamirštamą įspūdį! Tiesioginius skrydžius į Ispaniją, Barseloną, siūlo Ryanair ir Wizzair avialinijos. Čiupkite gerų kainų pasiūlymus jau dabar!

Keliaukite trumpų atostogų į Amsterdamą, Nyderlandus

Nors Nyderlandų sostinė garsėja puikiais muziejais, būtent kanalai yra tikroji priežastis, dėl kurios šis miestas yra tokia populiari trumpų išvykų kryptis. Amsterdamas dažnai vadinamas Šiaurės Venecija – kanalų ir tiltų skaičius prideda miestui unikalaus žavesio. Romantiškai pasivaikščiokite grindiniais grįstomis kanalų pakrantėmis, kur galėsite grožėtis kultiniais Amsterdamo dviaukščiais namais. Miestas taip pat kviečia apžiūrėti įmantrius butikus ir pasimėgauti ramia popiete vienoje iš kavinių. Nesvarbu, ar norite kultūrinės patirties, ar tiesiog atotrūkio nuo rutinos, Amsterdamas siūlo nepamirštamus įspūdžius, kuriuose istorinis grožis dera su gyvybingu šiuolaikiškumu. Miestas yra pakankamai kompaktiškas – jį galima tyrinėti pėsčiomis. Kojoms pavargus, lankytinos vietos lengvai pasiekiamos plaukiant kanalais. Be persėdimų skrydis į Nyderlandus, Amsterdamą, vykdomas iš Palangos. Lėktuvų bilietai jau laukia Jūsų – užsisakykite ir leiskitės į nuotykius!

Trumpas pabėgimas į Berlyną (Vokietiją) prablaškys mintis

Berlyno fasadai iš pradžių sudaro santūraus miesto įspūdį, tačiau netrukus išryškėja šiuolaikiška ir gyvybinga jo pusė. Mieste vakarais šurmuliuoja madingi barai ir restoranai, o dieną siūloma daugybė pažinimo galimybių. Apsilankykite šeimoms skirtame Tyrgarteno rajone, apžiūrėkite Vokietijos parlamento žemųjų rūmų pastatą su įspūdingu stikliniu kupolu – Reichstagą. Pasinerkite į kultūra turtingą Muziejų salą – UNESCO pasaulio paveldo objektą, kuriame įsikūrę penki skirtingi muziejai. Norėdami pailsėti nuo miesto šurmulio, trumpam nuvykite į ramius Šarlotenburgo rūmus – tai puiki vieta atsipalaidavimui! Berlynas siūlo istorijos, kultūros ir šiuolaikinio miesto įspūdžių derinį, todėl net ir trumpa kelionė bus labai įsimintina! Tiesioginiai skrydžiai į Vokietiją, Berlyną, vykdomi iš Kauno ir Vilniaus. Paskutinės minutės pasiūlymas gali būti Jūsų proga sutaupyti!

Susipažinkite su Adrijos perlu – Dubrovniku (Kroatijoje)

Tikras malonumas Dubrovnike klaidžioti kalkakmenio gatvelėmis, kurios stebina baroko architektūra, o po to pasimėgauti pietumis viename iš klasikinių jūros gėrybių restoranų. Nepraleiskite ypatingo kelionės akcento – Dubrovniko miesto sienos tyrinėjimo. Čia atsiveria kvapą gniaužiantys miesto ir pakrantės panoraminiai vaizdai. Trumpų atostogų metu apsvarstykite galimybę nuvykti į ramias Elafiti salas arba apsilankyti vienoje iš pasaulinio lygio Dubrovniko vyno daryklų. Šis didingas miestas yra kupinas istorijos ir grožio – tai puiki vieta turiningoms ir įsimintinoms atostogoms. Tiesioginis skrydis į Kroatiją, Dubrovniką, vykdomas iš Vilniaus. Užtruksite vos 2 valandas ir 25 minutes. Kas gali būti geriau?