Europa-Park (Vokietija, Rusto miestas). Europa-Park yra vienas didžiausių Europos pramogų parkų ir antras pagal lankomumą. Parkas apima net 90 hektarų plotą, kuriame daugiau kaip 100 atrakcionų ir 50 prekybos paviljonų. Parkas suskirstytas į keletą teminių zonų, kurių kiekviena skirta įvairioms šalims ir Europos regionams (iš viso jų yra 20): anglų, šveicarų, graikų, ispanų ir pan. Parke rasite atskirą vandens atrakcionų parką „Rulantica“ ir virtualųjį pasaulį „YULLBE“. Ką būtina aplankyti šiame parke: 73 metrų aukščio „Sidabrinę žvaigždę“, „Mėlynosios liepsnos“ kalnelius, o „Poseidono“ vandens čiuožykla džiugins tuos, kurie mėgsta greitį, čia galima išvystyti iki 70 km/val. greitį.

Disneyland (Prancūzija, netoli Paryžiaus, Marne-la-Vallee miestelis). Tikriausiai kiekvienas esame girdėję apie patį žymiausią ir labiausiai reklamuojamą pramogų parką Europoje. Turėkite omenyje, kad Disneyland’e visada daug žmonių – nepriklausomai nuo oro ar metų laiko. Parke išvysite Miegančiosios gražuolės pilį, Karibų piratų urvus, Indianos Džounso įkvėptą pasivažinėjimą troleibusais ir skrydžius į kosmosą su Žiuliu Vernu – kartu su muzika, fejerverkais ir paradais. Galėsite pasijausti lyg tikroje pasakoje! Šalia klasikinio Disnėjaus parko šalia stovi ir „Walt Disney Studios Park“. Parke nemažai pramogų suaugusiems ir vaikams: laidų, skirtų filmams ir animaciniams filmams kurti, automobilių paroda, liftas, krentantis iš 13 aukšto, „Aerosmith“ kalneliai ir daug daugiau.

Legoland (Vokietija, Giuncburgas; Didžioji Britanija, Windsor; Danija, Bilundas). Legolendas patiks kiekvienam LEGO mėgėjui. Nors atrakcionai skirti daugiau vaikams, tačiau ir suaugusieji ras ką veikti. Atrakcionų parkuose pamatysite milžiniškus LEGO modelius iš kurių suformuoti tikrų tikriausi LEGO miestai. Tvyranti atmosfera kviečia visus prisiminti vaikystę. Legolendo atrakcionų parkai turi daug su vandens pramogomis susijusių atrakcionų, todėl nepamirškite su savimi turėti atsarginių rūbų!

Efteling (Nyderlandai, Kaatsheuvel). Šis pramogų parkas žavi savo sutvarkyta aplinka. Aplinkui žydi gėlės, žaliuoja veja, o atrakcionai kviečia pramogauti tiek vaikus, tiek suaugusius. Čia pamatysite klaidžiojančius ir nuo vaikystės pažystamus pasakų herojus. Parko požemius saugo didžiulis drakonas su juo galėsite pasinerti į ryškų fantazijos pasaulį. Parkas turi daugiau kaip 40 atrakcionų su 4 vandens čiuožyklomis ir 6 kalneliais. Teritorija suskirstytas į 4 karalystes. Ką būtina aplankyti: Halbmond – didžiausias sūpynes pasaulyje, amerikietiškus kalnelius, Aquanura naktinį šviesos fontaną ir ugnies vandens šou.

Heide Park (Vokietija, Soltau). Dar vienas didelis atrakcionų parkas, esantis Vokietijoje. Heide Park – vienas iš penkių geriausių Vokietijos pramogų parkų, 850 tūkstančių kvadratinių metrų plote yra daugiau kaip 50 atrakcionų. Šio parko pažiba – 1,5 km ilgio ir 60 m aukščio Koloso kalneliai, kurių nusileidimas stačiausias pasaulyje, 120 km/val. greičiu įveikiama trasa per 145 sekundes.

PortAventura (Ispanija, Salou). Tai vienas pagrindinių Kosta Dorados lankytinų vietų, parkas skirtas visai šeimai. Teritorija suskirstytas į temines zonas skirtingoms pasaulio šalims: Meksikai, Laukiniems Vakarams, Kinijai, o mažiesiems – Sezamo gatvė. Turistų džiaugsmui parkas veikia net ir naktį. Parko populiariausi: „Shambhala“ – pirmieji aukščiausi amerikietiški kalneliai Europoje, „Dragon Khan“ kalneliai su 8 mirties kilpomis, plaukimas baidarėmis per urvą. Taip pat šalia PortAventura yra Costa Caribe vandens parkas su daugybe vandens pramogų.

Tivoli sodai (Danija, Kopenhaga). Tai vienas iš seniausių parkų pasaulyje, įkurtas dar 1843 metais pasitelkiant H. K. Anderseno pasakų motyvus. Nedidelis, jaukus, be itin modernių atrakcionų Tivoli parkas žavi kiekvieną atvykėlį. Parkas yra mėgstamas tiek vietinių gyventojų, tiek turistų iš viso pasaulio. Danijoje šis parkas tikras turistų traukos objektas, atvykėliai jį apibūdina ir sutapatina su stebuklų karalyste. Parke nėra tiek daug veiklų, jame yra vos 26 pramogos, tačiau jos nėra prastos ir nusipelnė dėmesio, pavyzdžiui Demons čiuožykla, Monsun skrydžio stimuliatorius, milžiniškos Vertigo sūpynės, o mažiesiems lankytojams siūloma aplankyti specialias žaidimų aikšteles, karuseles ir vaikiškus kalnelius „Roller Coaster“.

Gardaland (Italija, Castelnuovo del Garda (Verona)). Gardaland yra trečias pagal populiarumą pramogų parkas Europoje. Įsikūręs prie Gardos ežero, iš kitų pramogų parkų išsiskiria gražia ir sutvarkyta teritorija. Dėl augmenijos įvairovės Gardos ežero pakrantėse Gardalendas atrodo kaip tikras botanikos sodas. Čia yra 10 teminių zonų, daugiau kaip 40 atrakcionų, tarp jų 6 čiuožyklos ir 3 vandens čiuožyklos. Parke dėmesį traukia didelis jūrinis akvariumas. Daugiausiai dėmesio sulaukia šie atrakcionai: „Tunga“, „Blue Tornado“ ir standartiniai amerikietiški kalneliai ir bokštai.

Prátr (Austrija, Viena). Didžiulis pramogų parkas, įsikūręs Vienos mieste traukte traukia lankytojus iš viso pasaulio. Prátr, tai ne teminis pramogų kompleksas, o didelis viešasis parkas ir poilsio zona. Šiame parke kiekvienas ras savo skoniui pramogų: milžiniškas apžvalgos ratas (su nuostabiu vaizdu į Vieną), aukščiausia pasaulyje grandininė karuselė (kylanti į 33 aukštų pastato aukštį – 117 metrų), amerikietiški kalneliai, daugybė suktukų, miniatiūrinis geležinkelis. Įėjimas į parką nemokamas, tačiau už kiekvieną atrakcioną reikia mokėti atskirai.

Futuroscope (Prancūzija, Chasseneuil-du-Poitou). Tai virtualus pramogų parkas, išsiskiriantis savo tema – čia visos pramogos skirtos mokslui, technologijoms ir ateičiai. Tai savotiškas intelektualus Disneilendo pakaitalas: beveik visos temos yra skirtos naujų dalykų mokymuisi. Parke mažiau važinėjimo kalneliais, tačiau galim rasti daugybę IMAX kino teatrų su milžiniškais ekranais ir 4D kino teatrų. Pati parko teritorija traukia žvilgsnius – ji futuristinė ir apgalvota. Ką nuveikti šiame parke: skrieti milijonus metų į priekį laiko mašina ir glostyti ateities gyvūnus, mėgautis ekstremaliausiomis pramogomis: lenktyniniais automobiliais, skrydžiu lėktuvu, plaukimu plaustais, kritimu iš Niagaros krioklių, gaudyti drugelius ir daug kitų pramogų.