Gegužės mėnuo vilioja leistis į keliones, žadančias naujus nuotykius ir nepamirštamas patirtis. Keliautojams, ieškantiems dar nepažintos vietos, norintiems pabėgti nuo rutinos ir pasimėgauti gamtos grožiu, siūlome populiariausias atostogų kryptis. Nuo saulės spinduliais lepinančių paplūdimių iki kultūros lobių pažinimo – pavasaris yra puikus metas tyrinėti! Žydros Viduržemio jūros pakrantės, senovinių istorinių miestų žavesys, žaliuojantys tolimųjų kraštų vaizdai laukia Jūsų – belieka išsirinkti! 5 populiariausios kryptys gegužę padės Jums apsispręsti.

Turkija

Gegužės mėnesį Turkija lepina šiltais orais ir saulės spinduliais – tai puikus metas atrasti įvairius šalies kraštovaizdžius ir kultūrinį paveldą. Istorijos entuziastai Turkijoje galės pasinerti į praeities civilizacijų paveldo paslaptis – nuo žymiojo Sofijos soboro ir didingos Mėlynosios mečetės Stambule iki senovinių Efeso griuvėsių ir siurrealistinių Kapadokijos kraštovaizdžių.

Turkijos pakrantė vilioja savo tyrais krantais ir žydrais vandenimis. Nuo šurmuliuojančių Bodrumo ir Antalijos paplūdimių iki nuošalių pakrantės įlankėlių – čia netrūksta vietų, kur galima mėgautis saulės voniomis, užsiimti vandens sportu ar tiesiog atsipalaiduoti su knyga ir gaiviu gėrimu.

Pasivaikščiokite po šurmuliuojančius turgus, kuriuose gausu prieskonių, kilimų ir įvairių rankdarbių, ragaukite gardžių turkiškų patiekalų ir iš arti pajuskite vietinių gyventojų šilumą ir svetingumą. Lektuvubilietai.lt skrydžius galite rasti į tokias Turkijos kryptis kaip Antalija, Bodrumas, Stambulas ir ne tik!

Italija

Italija turtinga savo istorija, nuostabiais kraštovaizdžiais ir gyvybinga kultūra. Čia gausu vertingų meno bei architektūros objektų. Nuo antikinių Romos griuvėsių, tokių, kaip Koliziejus ir Panteonas, iki Renesanso šedevrų Florencijoje, įskaitant Mikelandželo Dovydą ir Uficių galeriją – Italija yra gyvas meno paveldo muziejus. 

Italijos vietinė virtuvė taip pat ypatinga. Kiekvienas regionas gali pasigirti išskirtiniais gardžiais patiekalais. Pasimėgaukite autentiška neapolietiška pica Neapolyje, mėgaukitės šviežiomis jūros gėrybėmis Amalfio pakrantėje ar rankų darbo makaronais Bolonijoje. Ragaukite patiekalus su pasaulinio lygio vynais iš Toskanos, Pjemonto ar Sicilijos ir pajuskite skonių euforiją, kurią suteikia Italijos gastronomija. Lėktuvų bilietai į Florenciją, Boloniją, Romą, Milaną, Veneciją, Riminį ir kitus šalies kurortus įsigyjami jau dabar!

Kretos sala

Gegužės mėnuo – geriausias laikas keliauti į Kretą. Nesvarbu, ar norite tyrinėti istorinius objektus, ar laukinius paplūdimius, ar svajojate patirti unikalių patirčių, Kreta žada nepamirštamą kelionę! Šiuo laikotarpiu temperatūra svyruoja nuo 15 °C iki 25 °C – tai puikus metas lauko pramogoms, ekskursijoms ir poilsiui paplūdimyje.

Kelionės metu nepraleiskite progos pasinerti į turtingą Kretos istoriją. Aplankykite legendinius Knoso rūmus, kuriuose gyveno senovės Mino civilizacija. Tyrinėkite Festos ir Gortynos griuvėsius ir susipažinkite su žymiąja Kretos, kaip civilizacijos lopšio, praeitimi. 

Leiskitės į žygį per kvapą gniaužiantį Samarijos tarpeklį – vieną ilgiausių Europoje kanjonų – ir grožėkitės stūksančiomis uolomis bei vešlia augmenija. Tyrinėkite Baltuosius kalnus (Lefka Ori), kur gausiai žydi laukinės gėlės, o panoraminiai vaizdai atsiveria kiekviename žingsnyje. Skrydžiai gegužės mėnesį į Kretą puikiomis kainomis randami bilietų rezervacijos sistemoje lektuvubilietai.lt!

Tunisas

Tunisas siūlo daugybę įspūdžių keliautojams, ieškantiems nuotykių, kultūros ir atpalaiduojančio poilsio. Pavasarį Tunise vyrauja šilti, saulėti orai.

Atostogų metu atraskite į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktą Kartaginą, kadaise galingą finikiečių miestą, o vėliau – romėnų tvirtovę, kur galima pasivaikščioti tarp įspūdingų pirčių, teatrų ir šventyklų griuvėsių. Tyrinėkite vieną iš geriausiai išlikusių romėnų antikinių miestų Dugą, garsėjantį nuostabiu amfiteatru, šventyklomis ir įmantriomis mozaikomis.

Tunisas gali pasigirti daugybe nuostabių paplūdimių, puikiai tinkančių poilsiui ir vandens pramogoms. Keliaukite į Hamameto kurortinį miestą, žinomą dėl auksinio smėlio ir krištolo skaidrumo vandens – čia galėsite mėgautis maudynėmis, saulės voniomis ir vandens sportu. Tyrinėkite žmogaus rankos nepaliestus Džerbos paplūdimius – idilišką salos rojų su vaizdingais kraštovaizdžiais ir ramia atmosfera. Įsigykite lėktuvo bilietus ir leiskitės į nuotykius Tunise!

Kipras

Gegužės mėnuo – puikus metas aplankyti Kiprą, Afroditės salą, kurioje senovės mitologija dera su šiuolaikiniu žavesiu. Maloni šiluma, žydintys kraštovaizdžiai, daugybė kultūrinių ir gamtinių lankytinų vietų laukia Jūsų Kipre!

Kipras gali pasigirti nuostabiausiais Viduržemio jūros regiono paplūdimiais. Pasinerkite į krištolo skaidrumo vandenį ir ilsėkitės saulės spinduliuose! Pasivaikščiokite po Pafoso karalių kapavietes – senovinį nekropolį, iškaltą uoloje. Atraskite tradicinį kipriečių gyvenimą vaizdinguose Lefkaros, Omodos ir Kakopetrijos kaimeliuose su akmeniniais namais ir autentiškomis tavernomis.

Gegužės mėnesį Kipre vyksta daugybė kultūrinių švenčių ir renginių. Limasolyje nepraleiskite kasmetinio Anthestiria gėlių festivalio, kurio metu gatvės atgyja nuo spalvingų gėlių, vyksta tradicinės muzikos bei šokių pasirodymai. Visoje saloje taip pat švenčiama Kataklysmos (potvynio šventė), kurios metu skamba liaudies muzika, vaišinamasi gardžiais kiprietiškais skanėstais ir ne tik. Visa tai ir dar daugiau laukia Jūsų Kipre – įsigykite skrydžius gegužės mėnesį ir džiaukitės salos malonumais!

Naujiena!

Nuo šiol AirBaltic avialinijos atidaro naują kryptį – Vilnius–Lisabona (Portugalija). Ypatingu grožiu pasižyminti Portugalijos sostinė Lisabona dabar pasiekiama ranka! Miestas įsikūręs visai netoli Atlanto vandenyno – paliks be žado net ir daug mačiusius keliautojus. Susipažinkite su Lisabona jau šį pavasarį – rinkitės tiesioginius skrydžius už gerą kainą.