Menorka – įspūdingo grožio sala, galinti pasigirti įvairiais gamtos turtais. Balto smėlio įlankos su turkio spalvos vandeniu yra vienas didžiausių salos traukos objektų. Mėgstantiems aktyvų turizmą, išskirtiniai kraštovaizdžiai ir gamtos parkai yra tai, ką privaloma pamatyti iš lankytinų vietų. Be viso to, saloje gausu kultūrinio paveldo, kuriam įtaką padarė skirtingos civilizacijos. Gardūs patiekalai, nuostabūs jūros vaizdai ir dar daugiau laukia atostogautojų Menorkoje!

Menorkos įlankos ir paplūdimiai

Cala Galdana – šeimų poilsiui

Cala Galdana įlanka puikiai tinka šeimoms – joje rasite visas paslaugas ir patogumus, kokių tik galite pageidauti. Čia yra gultai, skėčiai, parduotuvės, paplūdimio barai ir dušai. Dar vienas paplūdimio privalumas – galimybė išsinuomoti vandens dviračius ar baidares ir aplankyti netoliese esančias įlankėles arba užsiimti nardymu. Paplūdimyje taip pat galite išbandyti ir kitokias pramogas, pavyzdžiui, skraidyti parasparniu.

Cala Mitjana – nepaliestas gamtos perliukas

Cala Mitjana įlanka yra apsupta uolų ir pušų giraičių. Ši idiliška įlanka puikiai tinka tiems, kurie nori susilieti su gamta ir pabūti ramybėje. Geriausias laikas čia apsilankyti – rytas, nes po pietų saulės būna mažiau. Šokinėkite nuo šešių metrų aukščio uolų arba keliaukite į nedidelę Cala Mitjaneta – puikią vietą poroms. Nepamirškite, kad įlanka yra visiškai nepaliesta žmogaus rankos, todėl čia nėra jokių turistams pritaikytų paslaugų, o maistu ir gėrimais reikės pasirūpinti iš anksto! Žygių pėsčiomis mėgėjai galės pasivaikščioti pušynuose esančiais takais arba Camí de Cavalls.

Son Bou – geriausias Menorkos paplūdimys

Son Bou yra viena populiariausių turistų lankomų vietų saloje, įsikūrusi pietinėje pakrantėje. Be abejonės, turistus domina salos lankytinos vietos. Paplūdimyje jų gausu, įskaitant ir gamtos rezervatą. Dėl savo ilgio, smulkaus smėlio, skaidraus vandens ir patogaus privažiavimo, vieta puikiai tinka ir tiems, kurie atvyksta su vaikais. Čia rasite ir paplūdimio barų. Vakarinėje Son Bou dalyje paplūdimys yra ramesnis ir tinkamas nudistams. 

Menorkos parkai

S’Albufera des Grau gamtos parkas

S’Albufera des Grau gamtos parkas yra šiaurės rytiniame Menorkos kampe įsikūrusi saugoma teritorija, apimanti pelkes, paplūdimius, smėlio kopas ir miškus. Tai svarbi migruojančių paukščių ir kitų gyvūnijos rūšių buveinė – tikras rojus paukščių stebėtojams ir gamtos entuziastams. Lankytojai gali tyrinėti parką pėsčiųjų takais ir mėgautis kvapą gniaužiančiais pakrantės vaizdais.

Monte Toro

Iš aukščiausio salos taško – Monte Toro – atsiveria nuostabūs Menorkos ir pakrantės panoraminiai vaizdai. Viršūnėje lankytojai ras Mergelei Marijai skirtą vienuolyną, taip pat nedidelę koplyčią ir Kristaus statulą. Tai populiari žygių ir fotografavimo vieta. Į viršūnę veda takai iš netoliese esančių miestelių.

Cami de Cavalls

Cami de Cavalls – tai istorinis pakrantės takas, apjuosiantis visą Menorkos salą, nusidriekęs apie 185 km. Takas driekiasi per įvairius kraštovaizdžius: paplūdimius, uolas, pušynus ir uolėtas įlankėles, o pėstiesiems ir dviratininkams suteikiama galimybė ištyrinėti gražiausias ir nuošaliausias salos vietas.

Menorkos miestai ir kaimai

Ciutadella – viduramžių gatvės Menorkoje

Neįmanoma neįsimylėti siaurų gatvelių ir Ciutadella senamiesčio, kuris yra puikus salos kultūros paveldo pavyzdys. Miestą geriausia tyrinėti pėsčiomis. Smalsu sužinoti, ką pamatyti senamiestyje? Pažintį su Ciutadella pradėkite nuo uosto – čia galima pasivaikščioti pertvarkyta viduramžių krantine, taip pat yra daugybė terasų. Toliau keliaukite pro Plaça des Born, gatvelėmis, pasižyminčiomis amatininkų parduotuvėlių gausa ir nuolat verdančiu gyvenimu! Menorkos virtuvę geriausiai atspindi tokios vietos, kaip Café Balear, Tast de na Silvia ir S’Amarador.

Binibeca – bohemiška atmosfera su jūros prieskoniu

Žvejų kaimelis Binibeca, kuriame vyrauja balta spalva, išsiskiria savo paprastumu. Kaimelyje tvyro rami atmosfera, jis buvo pastatytas vienodu stiliumi, siekiant pritraukti menininkus ir intelektualus. Šioje labai įdomioje vietoje išvysite baltus namus su mediniais balkonais, bažnyčią, pagrindinę aikštę ir pajūrio promenadą. Žavi krantinė yra viena iš labiausiai fotografuojamų vietų. Jei norite paragauti autentiškų vietovės skonių, keliaukite į restoraną El Faro, kurio specializacija – ryžių patiekalai. Iš restorano atsiveria neįtikėtinas vaizdas į jūrą. Visai netoliese yra Binibeca ir Cala Torret paplūdimiai, patiksiantys nardymo entuziastams!

Skrydis į Menorką

Į Menorką galite skristi iš Vilniaus arba Kauno oro uostų. Lėktuvų bilietai skrydžių platformoje lektuvubilietai.lt įsigyjami jau dabar! Nedvejokite – įspūdinga kelionė į Menorką jau laukia Jūsų! Pamatykite gražiausius vaizdus gyvai ir mėgaukitės kelionės įspūdžiais!