Viduržemio jūros bangų skalaujama Ibizos sala garsėja šurmuliuojančiais vakarėliais ir nuostabiais saulėtais paplūdimiais. Be naktinių klubų ir ramaus poilsio paplūdimiuose, čia taip pat rasite ir įvairių aktyvių veiklų galimybių. Ibiza siūlo keliautojams daugybę įspūdžių – nuo kvapą gniaužiančio vandens sporto ir įspūdingų pėsčiųjų takų iki žavingų povandeninių urvų tyrinėjimo. Ibiza – miestas, kuriame galite mėgautis mažomis parduotuvėlėmis ir vietiniais maisto produktais – čia siūlomas gardus ir labai įvairus maistas. Jus domina nakvynė Ibizoje? Saloje rasite įvairiausių apgyvendinimo vietų – nuo paprastų svečių namų iki prabangių viešbučių ir vilų. Norite sužinoti, ką pamatyti ir ką veikti, norint, jog kelionė į Ibizą būtų įsimintina? Skaitykite toliau!

Banglenčių sportas

Saulėtosios Ibizos paplūdimiai puikiai tinka mokytis banglenčių ir irklenčių sporto subtilybių. Galite išsinuomoti lentą ar kitą reikalingą įrangą ir mėgautis bangomis žmogaus rankos nepaliestuose paplūdimiuose – Cala Nova, Aguas Blancas ir Cala Martina. Taip pat saloje rasite banglenčių sporto mokyklų, siūlančių pamokas tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems entuziastams. Tokiose mokyklose galima užsirezervuoti ir įvairių kitų vandens sporto šakų treniruotes. Įgyti įgūdžiai leis mėgautis Ibizos gamta, kuriant naujus įspūdžius!

Nardymas ir nardymas su vamzdeliu

Atvykę čia pamatysite, kaip krištolo skaidrumo Ibizos vanduo kviečia tyrinėti jūros gyvenimą nardant. Saloje yra kelios nardymo vietos, o įvairaus lygio nardymo mėgėjams įmonių siūlomos ekskursijos ir kursai nepaliks abejingų. Tereikia pasirinkti pageidaujamą dieną – leiskitės į nuotykį, atrandant koralinius rifus, povandeninius urvus ir didžiulę jūros gyvūnų rūšių įvairovę.

Plaukimas baidarėmis ir irklentėmis

Įsivaizduokite atpalaiduojančią vandens pramogą, leidžiančią savo tempu tyrinėti paslėptas salos įlankėles bei mėgautis nuostabiais panoraminiais vaizdais – kas gali būti geriau? Išsinuomokite baidarę arba irklentę ir plaukite palei pakrantę – galėsite fotografuoti ir atrasti ramias salos vietas. Tai išskirtinė vandens pramoga Ibizoje, skirta tiems, kurie domisi aktyviuoju turizmu, bet nėra patys drąsiausi keliautojai.

Žygiai pėsčiomis

Jei norite pasimėgauti Ibizos gamtos grožiu, nebūtina sušlapti kojų – daug ką galima pamatyti ir sausumoje. Priklausomai nuo Jūsų fizinio pasirengimo, Ibizoje yra įvairių pasivaikščiojimo maršrutų, kuriais galima tyrinėti miškus ir kalvas, miestelius ir pakrantes. Žygiai pėsčiomis Ibizoje yra geriausias būdas pamatyti laukinę gamtą ir susipažinti su kitais bendraminčiais. Geriausi maršrutai, kuriais galima žygiuoti pėsčiomis visoje Ibizoje: Sa Talaia, Es Vedrà, Ses Salines, Atlantis, Puig des Molins.

Skrydžiai oro balionu

Išbandykite skrydį oro balionu, pakilsite virš salos ir galbūt dar kartą prisiminsite jau aplankytas vietas! Ši aktyvaus turizmo pramoga sukurs nepamirštamus įspūdžius! Skrydis oro balionu truks apie 50 minučių, tačiau pramogai planuokite skirti apie 3–4 valandas. Turistai įtraukiami į visą procesą, padeda surinkti ir išardyti oro balioną – tai labai įdomi patirtis. Į skrydžio kainą įskaičiuotos instruktoriaus paslaugos, pusryčiai, šampano taurė ir, svarbiausia, skrydžio sertifikatas. Tai tikras šou!

Muzika ir vakarėliai Ibizoje

Ibiza garsėja energinga šokių muzika, todėl neišvyksite neišgirdę kokios nors jos formos. Jus domina koncertai, Ibizos naktinis gyvenimas? Interneto svetainėje Ibiza Spotlight galite rasti vakarėlių ir koncertų tvarkaraštį. Jei norėtumėte sudalyvauti vakarėlyje laive, ten rasite informaciją ir apie tai. Visada iš anksto rezervuokite įėjimo bilietus į didžiuosius klubus – taip sumokėsite mažiau nei perkant kasoje. Ushuaïa klubuose galima išgirsti populiariausią šokių muziką, Amnesia ir Pacha – legendinės vietos, grojančios eklektiškus didžėjų muzikos derinius, o DC10 skirtas užkietėjusiems šokių muzikos gerbėjams.

Jei keliaujate su šeima, ar norite tiesiog atsipalaiduoti, paplūdimio klubuose ir restoranuose, siūlančiuose vietinį maistą, nuo vidurdienio girdėsite didžėjų muziką. Kelionė į Ibizą negali apsieiti be romantiško saulėlydžio stebėjimo San Antonijaus kavinėje Café del Mar, skambant ramiems Balearų salų ritmams. Vyrauja ypatinga atmosfera!

Kelionė į Ibizą

Automobilio nuoma Ibizoje leidžia tyrinėti nuostabius paplūdimius, vaizdingas apylinkes ir gyvybingus miestus savo tempu. Geriausias laikas keliauti į Ibizą, kuomet vyrauja ideali oro temperatūra – nuo gegužės pabaigos iki spalio pradžios. Šiuo laikotarpiu saloje būna šiltos ir saulėtos dienos, o termometro stulpelis rodo nuo 24 °C iki 30 °C. Orai Ibizoje puikiai tinka maudynėms ir pramogoms lauke!

Kelionė į Ibizą prasideda iš Kauno, Vilniaus ir Palangos oro uostų. Skrydžiai į Ibizą iš Lietuvos miestų vykdomi su persėdimais. Patogiausius persėdimus turėsite pasirinkę maršrutą Vilnius – Ibiza. Lėktuvo bilietai prieinamomis kainomis randami lektuvubilietai.lt rezervacijos sistemoje. Taip pat galite pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymais ir kitomis akcijomis – nepraleiskite progos keliauti pigiau! Užsirezervuokite nakvynę, įsigykite lėktuvo bilietus ir leiskitės į gyvenimo nuotykį jau dabar!