Maljorka – didžiausia Balearų salyno sala, žinoma dėl magiškų paplūdimių, ryškaus naktinio gyvenimo bei gilios kultūros. Rytinėje Iberijos pusiasalio pakrantėje esanti sala didžiuojasi savo įvairiapusiu kraštovaizdžiu, kuris aprėpia švaraus smėlio pakrantes, kalvas ir jaukius vietinius kaimelius. Nors orai Maljorkoje ištisus metus yra malonūs, dažnai iškyla klausimas: kada geriausia keliauti į Maljorką?

Orai Maljorkoje

Viduržemio jūros perlas – Maljorka, vasaros mėnesiais keliautojus džiugina karštu ir saulėtu klimatu. Nuo birželio iki rugsėjo temperatūra dažniausiai svyruoja nuo 25 °C iki 30 °C, tačiau neretai pašoka dar aukščiau. Liepa ir rugpjūtis yra laikomi karščiausiais metų mėnesiais, kai saulė šildo salą net apie 11 valandų per dieną.

Maljorka – orai gegužę

Pavasario sezonas yra puikus laikas mėgstantiems keliauti, kol nėra didelių turistų srautų. Nors Maljorka vasaros metu gali būti itin karšta, orai gegužę keliautojus lepina švelnumu ir gamtos atgimimu. Vidutinė temperatūra svyruoja nuo 14°C iki 23°C, o kritulių kiekis mažas. Šiuo metu gamta Maljorkoje yra ypač įspūdinga – visur žydi gėlės bei žaliuoja augmenija, salą puošia įvairiaspalviai peizažai. Pavasaris yra puikus metas apsilankyti vietiniuose turguose, kuriuose gausu šviežių vaisių, daržovių ir kitų vietinių produktų.

Maljorka –orai rugsėjį

Rugsėjį Maljorkoje vidutinė dienos temperatūra svyruoja nuo 19 °C iki 28 °C, o naktimis nukrenta iki 16 °C, todėl galite mėgautis tiek dienos, tiek vakaro veiklomis. Gamtos mylėtojai ir kultūros tyrinėtojai rugsėjį gali džiaugtis mažesniais turistų srautais, o tai leidžia ramiau tyrinėti lankytinas ir istorines vietoves. Viešbučių kainos rugsėjį dažnai būna mažesnės nei vasaros metu, todėl tai taip pat puiki proga pasinaudoti geresniais atostogų pasiūlymais ir sutaupyti.

Maljorka – orai spalį

Spalio mėnesį Maljorkoje vis dar galima mėgautis šiltomis dienomis, nors naktys tampa šiek tiek vėsesnės, vidutinė dienos temperatūra svyruoja nuo 15 °C iki 23 °C, o naktimis temperatūra nukrenta iki 10 °C. Turėkite omenyje, jog orai keliaujant po Maljorka spalį laikomi drėgniausiais, nes iškrenta daugiausia kritulių, tačiau lietūs dažniausiai būna trumpalaikiai ir netrukdo mėgautis lauko veiklomis.

Maljorka – orai lapkritį

Gilus ruduo atneša daugiau kritulių į žaliąją Maljorka, orai lapkritį tampa vėsesni, vidutinė temperatūra svyruoja nuo 10 °C iki 18 °C. Lapkričio mėnuo Maljorkoje yra metas, kai vyksta įvairūs kultūriniai renginiai ir festivaliai, kurie suteikia galimybę patirti vietinę kultūrą ir tradicijas. Inkos miestelyje vykstantis Dijous Bo festivalis supažindins jus su vietiniais amatininkais ir giliomis tradicijomis. Festivalis vyksta antrą mėnesio ketvirtadienį.

Skrydžiai į Maljorką iš Vilniaus ir Kauno 

Nors Maljorka yra maža sala, Palma de Mallorca tarptautinių skrydžių oro uostas pasitiks Jus užtikrindamas greitą ir patogų atvykimą į šį Viduržemio jūros rojų. Vasaros sezono metu vykdomi tiesioginiai skrydžiai į Maljorką, tad skrydis Kaunas–Maljorka arba Vilnius–Maljorka truks apie 3,5 valandos. Kitais metų laikais salą taip pat nesunku pasiekti, skrydžiai į Maljorką su persėdimais prieinami ištisus metus.

Turistai

Pavasaris ir ruduo yra ypač palankus laikas aplankyti Maljorką tiems, kurie nori išvengti didelių minių ir patirti autentiškesnę salos atmosferą. Taip pat ir orai Maljorkoje šiais metų laikais yra švelnesni, bet dar malonūs. Šiuo metu viešbučių ir kitų apgyvendinimo vietų kainos dažnai būna žemesnės, o lankytinos vietos ir paplūdimiai mažiau perpildyti. Tai leidžia turistams ramiau tyrinėti salos istorines vietas, gamtos stebuklus ir mėgautis vietinės virtuvės patiekalais. Vasaros mėnesiais turistų skaičius drastiškai padidėja, todėl populiarios vietos ir paplūdimiai gali būti perpildyti. Nepaisant to, Maljorka sugeba išlaikyti savo žavesį ir siūlo daug įvairių veiklų bei pramogų, kurios pritraukia turistus su skirtingais pomėgiais ir interesais. Žiemą turistų skaičius vėl sumažėja, tačiau sala išlieka populiari tarp tų, kurie ieško švelnesnio klimato ir ramybės. Šiuo metu galima labiau susikoncentruoti į kultūrinius ir istorinius atradimus, nes lankytinos vietos nebūna perpildytos.

Viešbučiai –kur apsistoti?

  • Hotel Glòria de Sant Jaume – prabangus 5* viešbutis, esantis vos už 2 minučių nuo elegantiško Paseo del Borne aveniu. Iš viešbučio pėsčiomis galėsite pasiekti populiarias miesto vietas, tokias kaip Palma Yacht Club, La Seu Cathedral, o Palma de Mallorca oro uostas yra vos už 8 km.
  • Hotel Marbel 3*, įsikūręs Can Pastilla rajone netoli nuo Maljorkos oro uosto. Šis viešbutis yra paprastas ir nebrangus pasirinkimas. Viešbutis yra netoli paplūdimio bei vietinių restoranų. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori būti arčiau jūros ir mėgautis atostogų malonumais​.
  • Hotel Araxa 3* viešbutis suaugusiems siūlo jaukias ir patogias apgyvendinimo paslaugas su baseinu ir SPA zona. Nors viešbutis yra šiek tiek toliau nuo miesto centro, tačiau jis vis tiek yra patogioje vietoje, leidžiančioje lengvai pasiekti pagrindines lankytinas vietas.

Maljorka visais metų laikais sugeba pasiūlyti kažką ypatingo kiekvienam turistui, todėl nesvarbu, kada nuspręsite aplankyti šią nuostabią Viduržemio jūros salą, visada rasite ką veikti ir kuo mėgautis. Taigi, iškilus klausimui: „na, o kada keliauti į Maljorką?“, galėsite drąsiai atsakyti kiekvienam.