Kelionė į Tenerifę

Planuojant atostogas, vis dažniau akys krypsta į šiltu klimatu ir įvairiomis pramogomis viliojančias kryptis. Viena iš tokių vietų, kuri neabejotinai verta dėmesio, yra Tenerifė – didžiausia Kanarų salyno sala. Ši kelionės kryptis siūlo ne tik įspūdingus kraštovaizdžius, bet ir puikias galimybes poilsiui bei nuotykiams. Pasinerkime į kelionės planavimo subtilybes, išsiaiškinkime, ką reikia žinoti vykstant į Tenerifę.

Kiek trunka skrydis? 

Kelionės į Tenerifę trukmė iš įvairių Europos miestų skiriasi. Iš Lietuvos, pavyzdžiui, Vilniaus, tiesioginis skrydis Vilnius–Tenerifė trunka apie 6–7 valandas. Norint keliauti maršrutu Kaunas–Tenerifė, teks rinktis skrydį su persėdimu, todėl kelionė truks ilgiau. Skrydžio trukmė gali keistis priklausomai nuo persėdimų ir oro linijų maršrutų. Skrydžiai į Tenerifę iš Lietuvos sezono metu vykdomi kone kasdien. Tenerifė vienintelė Ispanijos sala, kuriai priklauso net du oro uostai.

Orai Tenerifėje

Orai Tenerifę palaimina švelnumu visus metus, kadangi čia vyrauja subtropinis jūrinis klimatas. Vidutinė temperatūra žiemą yra apie 18–22°C, o vasarą – apie 24–28°C. Vakarinė ir šiaurinė salos dalys dažnai būna drėgnesnės, o pietinė – sausesnė ir saulėtesnė. Kadangi orai šioje saloje lepina ištisus metus, egzotiškoji Tenerifė – puiki vieta keliautojams, ieškantiems nepamirštamų įspūdžių vienoje saloje.

Kelionės planavimo svarba

Ką reikia žinoti vykstant į Tenerifę apie kelionės planavimo svarbą?  Kelionės planavimas yra svarbus žingsnis siekiant užtikrinti sklandų ir įsimintiną laiką Tenerifėje. Štai keletas svarbiausių priežasčių, kodėl verta skirti laiko iš anksto suplanuoti savo kelionę į šią nuostabią salą:

Tenerifė yra populiari turistų kryptis, todėl viešbučiai, apartamentai ir kiti apgyvendinimo būstai gali greitai užsipildyti, ypač per atostogų sezoną. Iš anksto rezervavę apgyvendinimą, galėsite rinktis iš daugiau variantų ir rasti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį būstą.

Daugelis populiarių lankytinų vietų, tokių kaip Siam Park ar Loro Park, reikalauja bilietų, kuriuos galima įsigyti internetu. Iš anksto nusipirkus bilietus, galima sutaupyti laiko bei išvengti ilgų eilių.

Gerai suplanuota kelionė į Tenerifę padės išvengti nenumatytų situacijų ir užtikrins, kad jūsų atostogos būtų kupinos teigiamų įspūdžių bei neišdildomų prisiminimų. 

Automobilio nuoma

Automobilio nuoma Tenerifėje yra populiarus pasirinkimas, leidžiantis lengvai pasiekti atokias ir mažiau turistų lankomas vietas. Nuomos kainos yra prieinamos, o keliai – gerai prižiūrimi. Vairuojant Tenerifėje, svarbu laikytis vietinių kelių eismo taisyklių ir atkreipti dėmesį į siaurus kalnų kelius.

Lankytinos vietos Tenerifėje

Tenerifė yra pilna įdomių ir gražių vietų, kurias verta aplankyti. Ši Kanarų salyno sala siūlo tiek gamtos stebuklus, tiek kultūrinius ir istorinius objektus, kuriuos galima tyrinėti ir mėgautis. Čia jūsų laukia nuostabūs paplūdimiai, įspūdingi kalnai, vaizdingi kaimeliai ir modernūs kurortai. Nesvarbu, ar esate nuotykių ieškotojas, istorijos entuziastas, gamtos mylėtojas ar tiesiog norite atsipalaiduoti, Tenerifė turi ką pasiūlyti visiems – lankytinos vietos nustebina kiekvieną keliautoją.

Loro parkas

Loro parkas (Loro Parque) yra garsus zoologijos sodas ir akvariumas, esantis Puerto de la Cruz mieste. Jame galima pamatyti daugybę gyvūnų rūšių, įskaitant delfinus, orkas, pingvinus ir kitus įvairius egzotinius paukščius. Šis parkas taip pat garsėja savo nuostabiais pasirodymais ir edukacinėmis programomis, kurios suteikia lankytojams galimybę daugiau sužinoti apie gyvūnus ir jų apsaugą. Šis zoologijos sodas yra žinomas kaip vienas geriausių zoologijos sodų pasaulyje, todėl jį privaloma aplankyti visiems gamtos mylėtojams.

Teidės ugnikalnis

Teidės nacionalinis parkas yra UNESCO Pasaulio paveldo objektas, o Teidės ugnikalnis – aukščiausias Ispanijos taškas. Šis įspūdingas vulkanas siekia 3 718 metrų aukštį ir yra trečias pagal dydį vulkanas pasaulyje. Norint užkopti į viršūnę, reikia specialaus leidimo, kurį galima užsisakyti iš anksto internetu arba galite pasinaudoti funikulieriumi, kuris pakelia maždaug iki 3 500 metrų aukščio. Iš ten atsiveria nepakartojami vaizdai į salą ir aplinkinius vandenis.

Siam Park

Siam Park Tenerife yra vienas didžiausių ir geriausiai vertinamų vandens parkų Europoje. Čia galima rasti įvairiausių vandens čiuožyklų, baseinų ir kitų pramogų. Parko tematika įkvėpta Tailando kultūros, suteikianti jam unikalų ir egzotišką įvaizdį. Įsikūręs netoli Kosta Adeje kurorto, pritraukia daug lankytojų, todėl rekomenduojama bilietus pirkti iš anksto internetu, siekiant išvengti eilių.

Tenerifė siūlo įvairių patirčių ir nuotykių, tinkančių visų amžiaus grupių ir pomėgių keliautojams. Nuo įspūdingų gamtos stebuklų iki kultūrinių ir pramoginių vietų – ši sala tikrai turi ką pasiūlyti kiekvienam. Atvykę į Tenerifę, galėsite mėgautis nuostabiais kraštovaizdžiais, tyrinėti istorinius miestelius, atsipalaiduoti paplūdimiuose ar pasinerti į vietinę kultūrą. Gerai suplanuota kelionė padės maksimaliai išnaudoti laiką šioje nuostabioje saloje ir užtikrins, kad jūsų atostogos būtų kupinos teigiamų įspūdžių bei neišdildomų prisiminimų. Pasiruoškite nepamirštamai kelionei į šį egzotišką Kanarų salų perlą!