Svarstote, ką pamatyti Romoje per 3 dienas? Apžiūrėkite Koliziejų ir Romos forumą, susipažinkite su Vatikano lobiais, pasiklyskite žaviose Trasteverės gatvelėse… Pasigrožėkite Šv. Petro bazilikos didybe, pasivaikščiokite po Navonos aikštę, mėgaukitės romėnų virtuvės patiekalais, įspūdinga gamta ir pažinkite miesto kultūrą. Vos per 3 dienas galite pamatyti įžymias vietas ir paslėptus perliukus – kelionė į Romą bus nepamirštama. Esate istorijos entuziastas, meno mylėtojas ar smalsus keliautojas, ieškantis autentiškumo? Puikiai praleisite laiką Italijos širdyje! Skaitykite toliau ir sužinosite, ką pamatyti Romoje per 3 dienas!

Pirma diena Romoje: Koliziejus, Romos forumas, Palatino kalva, Kapitolijaus kalva ir Kapitolijaus muziejai

Taigi, ką pamatyti Romoje per 3 dienas? Pradėkite savo nuotykius Romoje nuo istorinių objektų lankymo. Keliaukite į Koliziejų – miesto simbolį, liudijantį Romos imperijos didybę. Pasigrožėkite architektūra ir įsivaizduokite, kaip tarp šių sienų kadaise vyko aršios gladiatorių kovos! Toliau keliaukite į Romos forumą, įsikūrusį vos už kelių minučių kelio pėsčiomis. Daugelį amžių čia buvo vykdomos politinės, socialinės ir religinės veiklos. Šventyklos, bazilikos ir arkų griuvėsiai saugoja praeities istorijų paslaptis. Vėliau kopkite į Palatino kalvą – vieną iš septynių Romos kalvų. Iš ramių sodų ir senovinių rūmų atsiveria kvapą gniaužiantys forumo ir Cirko Maximus vaizdai. Pirmąją kelionės dieną užbaikite ant Kapitolijaus kalvos – mažiausios iš septynių miesto kalvų, tačiau turinčios didžiulę istorinę reikšmę. Apsilankykite Kapitolijaus muziejuose, kuriuose sukaupta įspūdinga antikinio meno ir artefaktų kolekcija. Nepamirškite pasigrožėti Mikelandželo suprojektuota šlovingąja Kampidoglio aikšte ir čia atsiveriančiomis miesto panoramomis.

Antra diena Romoje: Šv. Petro bazilika ir aikštė, Vatikano muziejus, Siksto koplyčia, Šv. Angelo pilis ir tiltas 

Antrąją kelionės dieną skirkite laiko Vatikano, mažiausios pasaulyje nepriklausomos valstybės, dvasiniams ir meniniams lobiams tyrinėti. Nekantraujate sužinoti, ką pamatyti Vatikane? Norėdami išvengti minios žmonių, dieną pradėkite anksti ir keliaukite į Šv. Petro aikštę. Pasigrožėkite Šv. Petro bazilikos, didžiausios pasaulyje krikščionių bažnyčios, didybe ir užlipkite į kupolą, iš kurio atsiveria užburianti Romos panorama. Vatikano muziejuje saugoma nepaprasta meno kūrinių kolekcija, kurią per šimtmečius sukaupė popiežiai. Pasigrožėkite kvapą gniaužiančiais Mikelandželo, Rafaelio ir kitų Renesanso kūrėjų šedevrais Siksto koplyčioje. Po pietų užsukite į Šv. Angelo pilį – stulbinančią cilindro formos tvirtovę. Pilyje pamatysite įspūdingą architektūrą, išgirsite ypatingą istoriją ir galėsite pasigrožėti Tibro upės bei miesto panorama. Dienos pabaigoje keliaukite prie legendinio Šv. Angelo tilto ir pasimėgaukite romantiška saulėlydžio akimirka! Tiltas jungia miesto centrą su pilimi bei sukuria nuostabų perėjimą per Tibro upę.

Trečia diena Romoje: Navonos aikštė, Trevi fontanas, Panteonas, Trasteverė, Ispanijos laiptai ir pasivaikščiojimas prie Tibro upės

Paskutinę kelionės dieną leiskitės užburiami Romos žavesio! Šis miestas yra viena iš svarbiausių istorinių ir kultūrinių vertybių pasaulyje. Nuvykite į Navonos aikštę – ją puošia stulbinantys fontanai, talentingi gatvės artistai ir menininkai. Aikštė alsuoja nuotaikinga aura! Kelionė negali apsieiti be Trevi fontano, žymiausiojo Romos simbolio, lankymo. Žmonės sako, jei įmesite monetą į fontaną, tikrai dar kartą grįšite į Romą! Nueikite į Panteoną – pasigrožėkite didžiuliu kupolu, jo centre yra langelis, pro kurį žaismingai skverbiasi saulės spinduliai. Pietų metu keliaukite itališkų patiekalų ragauti į Trasteverės rajoną, garsėjantį bohemiška atmosfera ir autentiškomis tratorijomis, – ten Jūsų laukia puikus maistas. Po gardžių pietų eikite prie Ispanijos laiptų. Užlipę į viršų, būsite apdovanoti panoraminiu vaizdu į miesto stogus ir triukšmingas gatves apačioje. Pasivaikščiokite prie Tibro upės kranto ir pasigrožėkite kerinčiu miesto peizažu, besileidžiančios saulės fone. 

Skrydžiai į Romą

Sužinojote, ką pamatyti Romoje per 3 dienas? Metas įsigyti lėktuvo bilietus! Skrydžiai į Romą pasiekiami svetainėje Lektuvubilietai.lt. Tiesioginis skrydis maršrutu Vilnius-Roma trunka vos 2 valandas ir 50 minučių. Lėktuvo bilietai siūlomi patraukliomis kainomis, todėl galite keliauti be didelių išlaidų – kas gali būti geriau? 

Pagrindiniai lankytini objektai Romoje daugiausia yra pasiekiami pėsčiomis ir dviračiais. Jei planuojate aplankyti netoliese esančius regionus, pavyzdžiui, Amalfio pakrantę, Toskaną ar kaimo vietoves, pasinaudokite automobilio nuoma. Jus domina nakvynė Romoje? Čia galite rasti įvairių nakvynės vietų – nuo prabangių viešbučių iki biudžetinių apartamentų, išsirinkite Jūsų poreikius labiausiai atitinkantį variantą. Svarstote, ar Italijos sostinėje yra paplūdimių? Paplūdimiai Romoje Jus pradžiugins savo įvairove. Artimiausią paplūdimį rasite Ostijos regione, nuo Romos nutolusį 30 km. Keliaudami norite ne tik pamatyti, bet ir išgirsti? Gidų vedamos ekskursijos – tai unikali patirtis!