Kosta del Solio pakrantėje įsikūrusi Malaga – vienas patraukliausių turistų lankomų miestų visoje šalyje! Malaga sužavės Jus ne tik nuostabiais paplūdimiais ir išskirtiniu maistu, bet ir įtraukiančia kultūra – tai nuostabus miestas su turtingu kultūriniu paveldu ir užburiančiais Viduržemio jūros vaizdais. Žavingose gatvelėse ir aikštėse išvysite įspūdingus architektūros kūrinius, saugančius įvairias istorijos paslaptis. Ispanija–Malaga gali didžiuotis istoriniu paveldu, kuris yra neįkainojamas – apie tai liudija įvairūs miesto objektai. Be to, Malagoje rengiamos tradicinės mugės, festivaliai ir vakarėliai, džiuginantys ne tik vietinius žmones, bet ir turistus. Jeigu Jus domina nakvynė Malagoje, čia tikrai rasite įvairių apgyvendinimo vietų – nuo paprastų svečių namų iki ištaigingų viešbučių ir vilų. Ar jau susidomėjote? Nekantraujate sužinoti, ką pamatyti Malagoje, norint nepraleisti svarbiausių miesto perliukų? Skaitykite toliau ir viską išsiaiškinsite! Lankytinos vietos Malagoje atmintyje išliks ilgam! 

Aplankykite istorinę Alcazaba tvirtovę

Alcazaba – svarbi miesto ir regiono istorijos dalis. Tvirtovė pastatyta XI a. musulmonų valdymo Pirėnų pusiasalyje laikotarpiu. Buvo statoma ant kadaise stovėjusios romėnų tvirtovės griuvėsių, o tai paaiškina, kodėl konstrukcijoje susilieja islamo ir romėnų architektūros elementai. Šiandien lankytojai gali apžiūrėti jos sienas, bokštus, kiemus, sodus bei pasimėgauti nepakartojama šios istorinės vietovės atmosfera. Apsilankymą Alcazaba tvirtovėje taip pat galima derinti su kitų lankytinų vietų Malagoje pažinimu – netoliese įsikūrusi katedra ir Pikaso muziejus.

Pasigrožėkite Malagos Kristaus Atsimainymo katedra („La Manquita“)

Malagos Kristaus Atsimainymo katedra, dar vadinama „La Manquita“ („Vienarankė“), yra simboliškas miesto ir Kosta del Solio pakrantės paminklas. Katedros istorija siejama su Didžiąja mečete, užėmusia jos vietą prieš krikščionių rekonkistą. Katedra buvo pastatyta virš senosios mečetės XVI–XVIII a., o jos projekte buvo numatyti du bokštai dvyniai. Dėl lėšų stygiaus ir struktūrinių problemų buvo užbaigtas tik vienas iš bokštų – taip suteikta „Vienarankės“ pravardė. Ši renesanso stiliaus katedra stovi priešais Plaza del Obispo aikštę ir yra svarbus orientyras miesto centre.

Pasivaikščiokite po Malagos Picasso muziejų

Picasso muziejus – populiari kultūros vieta, įkurta siekiant saugoti ir eksponuoti žymaus dailininko kūrybą. Pablo Picasso buvo vienas įtakingiausių XX a. menininkų, šiame mieste gimęs 1881 m. Muziejus pritraukia daug lankytojų dėl nuolat eksponuojamos kolekcijos, apimančios skirtingus menininko kūrybos etapus – paveikslai, skulptūros, keramika ir kiti kūriniai iliustruoja dailininko kūrybos raidą. Muziejus yra įsikūręs šaliai reikšmingoje vietoje – istoriniuose Palacio de Buenavista rūmuose, XVI a. Andalūzijos renesanso stiliaus pastate. Šis objektas sukuria unikalią atmosferą Picasso kūrybai vertinti. Muziejuje taip pat rengiamos ekskursijos su gidu, suteikiančios galimybę lankytojams geriau suprasti menininko kūrybą ir gyvenimą. Be pagrindinės kolekcijos, muziejuje rengiamos laikinos parodos, kuriose pristatomi kitų menininkų darbai.

Atsipalaiduokite Playa de La Malagueta paplūdimyje

Šis paplūdimys, įsikūręs tarp Malagos uosto ir Playa de La Caleta paplūdimio, yra tikras perliukas, viliojantis ir vietinius gyventojus, ir turistus. Auksinio smėlio ir krištolo skaidrumo vandens pakrantė leidžia atsipūsti ir mėgautis saulės voniomis, paliekant rūpesčius praeityje! Netoliese yra įsikūrę restoranai ir barai – galėsite pasimėgauti gardžiu vietiniu maistu. Malagoje maistas – tai ne tik maistas, bet ir gyvenimo būdas. Vasarą paplūdimyje vyksta renginiai ir užsiėmimai visai šeimai – nuo koncertų iki barcas de espetos (sardinių kepimo ant ugnies). Playa de La Malagueta paplūdimys yra viena iš vietų, kurią būtina įtraukti į kelionės planą!

Pasimėgaukite Malagos uosto ir pakrantės promenados atmosfera

Malagos uostas yra kur kas daugiau nei tik prekybos vieta! Įspūdinga pakrantės promenada, apsodinta palmėmis, gali pasigirti aukšto lygio restoranais, siūlančiais gardžius ispaniškos virtuvės patiekalus. Tai puiki vieta pasivaikščioti ir pasigrožėti vaizdu į jūrą. Be to, Malagos uostas yra svarbus įplaukimo punktas kruiziniams laivams, plaukiojantiems po Viduržemio jūrą. Tai tikras turizmo epicentras, kuriame kruizu keliaujantys žmonės gali apžiūrėti miestą arba sudalyvauti vietinėse ekskursijose. Taip pat Malagos uoste vyksta kultūriniai renginiai ir festivaliai, apsilankykite juose – taip kelionė į Malagą įgaus dar daugiau žavesio!

Skrydžiai į Malagą

Ispanija – Malaga žada Jums saulėtą ir nerūpestingą poilsį! Lėktuvų bilietų rezervacijos sistemoje lektuvubilietai.lt lėktuvų bilietai į Malagą siūlomi pačia geriausia kaina rinkoje. Skrydžiai į Malagą vykdomi iš Kauno, Vilniaus, Palangos, Rygos ir Varšuvos oro uostų. Kryptimi Vilnius – Malaga tiesioginius skrydžius vykdo ,,Wizzair“ avialinijos, o Kaunas–Malaga – ,,Ryanair“ avialinijos. Užsisakykite lėktuvo bilietus ir išsirinkite apgyvendinimo vietą nakvynei – svajonių atostogoms Ispanija–Malaga Jūs jau pasiruošę! Automobilio nuoma tikrai pravers, jei keliaujate ilgesniam laikui ir norite pamatyti daugiau – išnuomotu automobiliu galėsite komfortiškai keliauti už miesto ribų ir aplankyti visus pageidaujamus lankytinus objektus!