Per atostogas trokštate veiksmo, adrenalino ir azarto kupinų nuotykių? Aktyviai praleisdami laisvalaikį, galėsite peržengti savo galimybių ribas, susidurti su baimėmis, įveikti įvairias kliūtis kvapą gniaužiančioje aplinkoje! Adrenalino antplūdis ir euforijos jausmas, įveikus sau išsikeltus iššūkius, kelionę pavers nepamirštama! 

Slidinėjimas Zalcburge, Austrijoje

Ši veikla suteiks fantastišką patirtį įvairaus lygio slidinėjimo entuziastams. Nuostabus Alpių kraštovaizdis ir šaunios trasos Zalcburge kuria nepamirštamus įspūdžius! Populiariausios slidinėjimo vietovės Zalcburge ir netoliese:

  • Ski Amadé – tai viena didžiausių slidinėjimo zonų Europoje. Joje yra daugiau kaip 760 km trasų keliuose kurortuose, įskaitant Flachau, Wagrain ir Schladming.
  • SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental – garsėja plačiu trasų tinklu ir moderniomis keltuvų sistemomis. Vieta tinkama tiek pradedantiesiems, tiek ekspertams.
  • Kitzbühel – čia vyksta garsiosios Hahnenkamm kalnų nusileidimo lenktynės. Kitzbühel pasižymi sudėtingomis trasomis ir aktyviomis slidinėjimo pramogomis.
  • Zell am See-Kaprunas – šis kurortas įsikūręs prie Zell ežero ir siūlo kvapą gniaužiančius vaizdus, įvairų reljefą ir puikią infrastruktūrą.

Šios Zalcburgo vietovės žada nepamirštamus slidinėjimo įspūdžius, nesvarbu, ar ieškote nepriekaištingų trasų, ar linksmų pramogų po slidinėjimo. Žiemos sezonu Lektuvubilietai.lt sistemoje galite įsigyti tiesioginius skrydžius į Zalcburgą! Nepraleiskite progos keliauti pigiau!

Uolų tyrinėjimas karstiniame regione, Slovėnijoje

Slovėnijoje yra puikių vietovių, kuriose galima tyrinėti urvus. Štai keletas geriausių urvų, kuriuos galima tyrinėti Slovėnijos karstiniame regione:

  • Postoinos urvas. Tai vienas žymiausių ir lankomiausių Slovėnijos urvų, garsėjantis didžiulėmis kameromis, nuostabiais dariniais ir požeminiu traukiniu. Urvų entuziastai privalo čia apsilankyti!
  • Škocjano urvai. Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukti Škocjano urvai garsėja kvapą gniaužiančiu gamtos grožiu. Svarbiausias urvų akcentas – didžiulis požeminis kanjonas, kurį išgraužė Reka upė.
  • Predjamos pilis. Nors Predjamos pilis nėra urvas, ją verta aplankyti! Pilis pastatyta urvo žiotyse ir siūlo kitaip pažvelgti į viduramžių istoriją.

Artimiausias oro uostas, esantis netoli karstinio regiono, yra Liublianos Jože Pučnik oro uostas. Iš Lietuvos į Liublianą skrydžiai vykdomi su persėdimu. Atskridę galėsite lengvai išsinuomoti automobilį arba autobusu nuvykti į Karsto plynaukštės regioną, esantį maždaug už valandos kelio į pietvakarius nuo Liublianos. Urvus galite tyrinėti savarankiškai arba dalyvaudami kiekvienoje vietovėje siūlomose ekskursijose. Atminkite, kad tiek Postoinos, tiek Škocjano urvai yra populiarios turistų lankytinos vietos, todėl patartina iš anksto užsisakyti bilietus, ypač turistinio sezono metu. Slovėnijoje tikrai rasite, ką pamatyti, tad nieko nelaukite ir planuokite kelionę dabar!

Važinėjimas dviračiais Toskanos kalnuose, Italijoje

Toskana – nuostabus vaizdingų kalnuotų kraštovaizdžių, žavingų kaimelių ir įspūdingų trasų derinys. Štai ko galite tikėtis važinėdami dviračiais kalnuotomis Toskanos vietovėmis:

  • Kalvų grožis. Regionas garsėja vaizdingomis kalvomis, vynuogynais ir alyvmedžių giraitėmis. Važiuodami vingiuotais gruntiniais keliais ir takais, galėsite mėgautis atsiveriančiomis kraštovaizdžio panoramomis.
  • Chianti regionas. Regionas, įsikūręs tarp Florencijos ir Sienos, yra populiari kryptis pasivažinėjimams dviračiu. Nepraleiskite progos ištyrinėti vingiuotus takus, vedančius per vynuogynus, viduramžių pilis ir istorinius kaimus. Regione varijuoja nuo švelnių šlaitų iki sudėtingų įkalnų, todėl vieta tinka įvairaus lygio dviratininkams.
  • Val d’Orcia. Vietovė įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir garsėja vaizdingais kraštovaizdžiais bei viduramžių kaimais. Pasivažinėkite dviračiais per vinguotas slėnio kalvas, kiparisais apsodintus kelius ir žymius miestus, tokius, kaip Pienza ir Montalcino.

Apskritai, važiavimas dviračiu po Toskanos kalnuotas vietoves suteiks nepamirštamų įspūdžių! Jūsų laukia vaizdingi Italijos kraštovaizdžiai, turtinga istorija ir kulinariniai malonumai. Nesvarbu, ar norite ramių pasivažinėjimų po apylinkes, ar adrenalino kupinų nusileidimų kalnuose, Toskanoje kiekvienas kalnų dviračių sporto entuziastas turiningai praleis laiką! Skrydžius į Toskaną galite įsigyti vos kelių mygtukų paspaudimu bilietų rezervacijos sistemoje Lektuvubilietai.lt. 

Empuriabrava, įsikūrusi Katalonijoje, dar vadinama „Europos parašiutizmo Meka”. Toks pavadinimas atsirado ne šiaip sau! Pagrindinės priežastys:

  • Empuriabrava gali pasigirti viena didžiausių pasaulyje kritimo zonų, kurioje vienu metu gali nusileisti daugybė parašiutininkų. Tai reiškia, kad čia yra daug erdvės, įspūdžių ieškotojai gali saugiai mėgautis įspūdingais šuoliais.
  • Nuostabūs vaizdai. Parašiutininkams atsiveria kvapą gniaužiantys Viduržemio jūros ir Kosta Bravos pakrantės vaizdai. Žydros jūros, smėlėtų paplūdimių ir raižytų uolų derinys sukuria nepamirštamą patirtį!
  • Palankūs orai. Miestas esantis Ispanijoje pasižymi Viduržemio jūros klimatu, kuriam būdingos švelnios žiemos ir šiltos vasaros. Dėl palankių orų, skraidyti su parašiutu galima ištisus metus, tad entuziastai turi daug galimybių mėgautis šiuo sportu optimaliomis sąlygomis.
  • Patyrę instruktoriai. Empiurbravos parašiutininkų zonoje dirba patyrę instruktoriai, kurie teikia pirmenybę saugumui. Nesvarbu, ar skrisite pirmą kartą, ar esate patyręs parašiutininkas, galite jaustis užtikrintai – būsite patikimose rankose.

Apskritai Empuriabravos miestas yra geriausias pasirinkimas šuolių su parašiutu entuziastams, ieškantiems jaudinančios ir įsimintinos patirties. Parašiutizmo Meką galite pasiekti atskridę į Gironą arba Barseloną. Tiesioginius skrydžius į Barseloną vykdo Wizzair ir Ryanair avialinijos, lėktuvų bilietams nuolat taikomos nuolaidos!