Gyvybinga Katalonijos sostinė Barselona stebina turistus įdomia istorija, naujoviška architektūra ir dinamiška kultūrine aplinka. Barselona yra pamilta keliautojų dėl nuostabios Viduržemio jūros pakrantės, šurmuliuojančių gatvių ir žymių lankytinų objektų. Gotikinis senamiesčio žavesys, meninis Antonijaus Gaudžio kūrinių braižas, Las Ramblas gatvės atmosfera ir nuostabus oras ištisus metus – miestas žada nepakartojamus įspūdžius. Svarstote, kokia vyrauja oro temperatūra skirtingais metų laikais ir ką pamatyti Barselonoje? Skaitykite toliau ir sužinosite!

Orai Barselonoje

Barselona pasižymi Viduržemio jūros klimatu, kuriam būdingos karštos, sausos vasaros ir švelnios, drėgnos žiemos – orai turistams palankūs ištisus metus. Vasara (nuo birželio iki rugpjūčio mėnesio) – turizmo sezono įkarštis, kuomet oro temperatūra svyruoja nuo 25 °C iki 30 °C. Vasaros mėnesiais dienos ilgos ir saulėtos, puikiai tinkančios paplūdimio pramogoms ir renginiams lauke. Deja, bet populiariausi lankytini objektai būna perpildyti turistų srautų. Pavasaris (nuo kovo iki gegužės mėnesio) ir ruduo (nuo rugsėjo iki lapkričio mėnesio) yra geriausi metų laikai kelionei! Vyrauja maloni oro temperatūra, termometro stulpelis rodo 15–25 °C – ekskursijos šiuo metu pats geriausias pasirinkimas, taip pat tai puikus laikas parkų bei lauko kavinių lankymui. Lyginant su vasaros sezonu, mieste sumažėja turistų minios, tačiau kultūrinis gyvenimas vis dar aktyviai verda! Barselona turistų aktyviai lankoma ir žiemą – šiuo metų laiku orai (nuo gruodžio iki vasario mėnesio) yra šiltesni nei kituose Europos miestuose – temperatūra siekia 8–15 °C. Nors toks oras yra netinkamas mėgavimuisi saulės voniomis paplūdimiuose, galėsite skirti visą dėmesį ramesniam lankytinų vietų pažinimui. Jei keliaujate šventiniu laikotarpiu, Barselonos kalėdinės mugės Jus maloniai nustebins! Barselonoje orai žiemą gali būti lietingi, todėl patartina įsidėti skėtį arba lietpaltį.

Aplankykite Šv. Šeimynos baziliką (La Sagrada Familia)

Neabejotinai viena populiariausių miesto lankytinų vietų – Šv. Šeimynos bazilika (La Sagrada Familia). Ši bažnyčia buvo statoma daugiau nei 130 metų, tačiau vis dar nebaigta (tikimasi, kad statybos darbai bus baigti 2026 m.). Labiausiai atpažįstamas A. Gaudžio kūrinys yra nuostabus tiek iš vidaus, tiek iš išorės! Mozaikinės plytelės, spalvingi vitražai ir miško įkvėptos kolonos, kylančios į masyvius bokštus – visa tai sukuria žadą atimančią visumą! Bazilika pasigrožėti nori minios turistų – kasmet ją aplanko daugiau nei 3 mln. žmonių, todėl susidaro ilgos eilės. Apsvarstykite galimybę užsisakyti vieną iš ekskursijų, suteikiančių progą įeiti be ilgo laukimo.

Pasivaikščiokite po Guelio parką

Barselona – tai vienas karščiausių turizmo taškų Europoje, lankytinos vietos sulaukia didelio turistų srauto. Lankytinų vietų sąrašas neapsieina be Guelio parko! A. Gaudžio suprojektuotas Guelio parkas – Katalonijos modernizmo šedevras, atspindintis unikalų kūrėjo stilių, kuriame gamtos formos derinamos su ryškiomis spalvomis ir įmantriomis struktūromis. Iš pradžių nuvo planuojamas gyvenamasis kompleksas, tačiau projektas niekada nebuvo iki galo užbaigtas ir parkas tapo viešąja erdve. Parke įrengtos mozaikomis puoštos terasos, serpantinai, suoliukai ir žymusis drakono fontanas! Iš Guelio parko atsiveria nuostabūs Katalonijos sostinės vaizdai, jis pripažintas UNESCO pasaulio paveldo objektu.

Apžiūrėkite Batljo namą (Casa Batlló)

Tai dar vienas žymus A. Gaudžio architektūros kūrinys, įsikūręs Passeig de Gracia gatvėje. Namas buvo baigtas statyti 1906 m. ir įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Pastato fasadas patraukia akį dėl spalvingų mozaikų, banguojančių formų ir kaulus primenančių kolonų, dėl kurių buvo pramintas „Kaulų namu“. Interjeras taip pat išradingas – organiškos formos, vitražai, išskirtinis šviesos ir erdvės suderinimas palieka be žado!

Skrydžiai į Barseloną

Pigūs lėktuvo bilietai į spalvingąją Barseloną nuo šiol prieinami kiekvienam! Gardus maistas, saulėti paplūdimiai, įspūdingi lankytini objektai, gamta, kurią norisi įamžinti – Barselona jau šiandien laukia Jūsų, lankytinos vietos tikrai sužavės! Iš anksto užsisakyta nakvynė kelionę padarys sklandesnę. Rezervuokite geriausius skrydžių pasiūlymus į Barseloną ir leiskitės į nuostabų gyvenimo nuotykį. Šia kryptimi skrydis lėktuvu organizuojamas iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų. Taip pat galite rinktis skristi iš Rygos ar Varšuvos. Pageidaujate skristi tiesiogiai? Ryanair ir Wizzair” avialinijos vykdo tiesioginius skrydžius kryptimi Vilnius–Barselona. Nesijaudinkite, skrydžiai į Barseloną Jūsų neišvargins – iš Lietuvos sostinės savo kelionės tikslą pasieksite vos per 3 valandas ir 30 minučių! Kryptimi Kaunas–Barselona galite skristi su persėdimu. Skrydžių rezervacijos sistemoje lektuvubilietai.lt rasite geriausius ir pigiausius skrydžių pasiūlymus! Paskutinės minutės nuolaidos ir naujienlaiškio akcijos – Jūsų šansas keliauti be didelių išlaidų. Svajojate apie savaitgalio kelionę su draugais, romantišką poilsį su partneriu ar pažintinę kelionę su šeima? Lektuvubilietai.lt padės įgyvendinti Jūsų norus, o kelionė į Barseloną taps neužmirštama!