Graikija, garsėjanti turtinga istorija, nuostabiais kraštovaizdžiais ir gyvybinga kultūra, žavi keliautojus iš viso pasaulio! Nuo senovės stebuklų Atėnuose iki idiliškų salų paplūdimių – Graikiją ir jos privalumus pamils kiekvienas čia apsilankęs. Žemyninėje dalyje galite išvysti tokius istorinius objektus, kaip Akropolis, Delfai ir Olimpija, simbolizuojančius didelę Graikijos įtaką Vakarų civilizacijai. Įvairialypė šalies geografija apima kalnus, derlingus slėnius ir vaizdingas pakrantes – nuotykiai gamtoje ir vaizdingos vietovės žada įsimintus įspūdžius atostogų metu. 

Niekam ne paslaptis, jog Graikijos salos yra dėmesio centre. Nuo romantiškų Santorinio saulėlydžių iki kosmopolitiško Mykonos žavesio ir vešlios Korfu žalumos – kiekviena sala yra savita ir įspūdinga. Lankytojai gali pasinerti į ramesnį salų gyvenimo būdą, tyrinėti senovinius griuvėsius arba mėgautis šviežiomis jūros gėrybėmis ir tradicine graikų virtuve. Nepraleiskite pro akis ir mažiau girdėtų salų – jos Jums tikrai patiks ir paliks įspūdį! Žemiau pateikiamos Graikijos lankytinų vietų rekomendacijos, apie kurias turbūt anksčiau negirdėjote.

Ikarija

Ikarija – Graikijos sala rytinėje Egėjo jūros dalyje. Ikarija žinoma dėl nuostabaus gamtos grožio, ramaus gyvenimo būdo ir didelio šimtamečių gyventojų skaičiaus, todėl ji tapo viena iš pasaulio „mėlynųjų zonų“ – regionų, kuriuose žmonės gyvena gerokai ilgiau ir sveikiau nei vidutiniškai pasaulyje.

Salos reljefui būdingi kalnai, uolos ir gilios raguvos, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai – leiskitės į žygius pėsčiomis ir tyrinėkite paslėptas įlankas. Ikarijos paplūdimiai su krištolo skaidrumo vandeniu ir auksiniu smėliu puikiai tinka maudynėms ir saulės vonioms.

Be gamtos stebuklų, Ikarija gali pasigirti turtingu kultūriniu paveldu – čia ištisus metus švenčiami festivaliai, skamba gyva muzika ir vyksta šokiai. Salos virtuvė, kurioje patiekalai gaminami iš šviežių jūros gėrybių, vietinių daržovių ir kvapnių žolelių, atspindi Viduržemio jūros regiono šaknis ir pabrėžia sveikos mitybos svarbą.

Korfu

Korfu sala (dar vadinama Kerkyra) įsikūrusi Jonijos jūroje, prie šalies šiaurės vakarų pakrantės, garsėja vešlia žaluma, nuostabiais paplūdimiais ir turtingu kultūriniu paveldu. Salos kraštovaizdžiui būdingos kalvos, alyvmedžių giraitės ir kiparisai, sudarantys vaizdingą foną tyrinėjimams. Korfu miestas, salos sostinė, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, pasižymi žavinga venecijietiška architektūra, siauromis akmenimis grįstomis gatvelėmis ir istorinėmis įžymybėmis, tokiomis, kaip senoji tvirtovė ir Listono promenada.

Korfu pakrantė nusėta nuostabiais paplūdimiais – nuo nuošalių įlankėlių iki triukšmingų kurortinių zonų. Populiariausi paplūdimiai yra Paleokastritsa, Glyfada ir Sidari.

Taso sala

Tasas – sala šiaurinėje Egėjo jūros dalyje, netoli žemyninės Graikijos pakrantės. Žinoma dėl tyrų paplūdimių, vešlios žalumos ir turtingos istorijos, sala lankytojams siūlo ramų poilsį. Vietovė garsėja savo žaliuojančiais kraštovaizdžiais, kurių tankūs miškai dengia didžiąją dalį salos vidaus teritorijos. Atostogaudami čia, nepraleiskite progos keliauti vaizdingais pėsčiųjų takais, atrasti paslėptus krioklius ir mėgautis kvapą gniaužiančiais Egėjo jūros vaizdais iš apžvalgos aikštelių.

Žavūs Taso kaimai su tradiciniais baltais pastatais ir siauromis grindinio gatvelėmis leidžia susipažinti su vietinių žmonių gyvenimu. Lankytojai gali vaikščioti po vaizdingus Limėno, Potamijos ir Teologo kaimelius, ragauti vietinės virtuvės patiekalų tavernose, apžiūrėti amatininkų parduotuvėles ir iš arti pajusti graikų svetingumą.

Matrakio sala

Mathraki yra graži žalia nedidelė sala Jonijos jūroje. Nepaisant jos dydžio, keliautojai gali mėgautis ramybe ir žmogaus rankos nepaliesta gamta. Raižyta pakrantė, paslėptos įlankėlės ir dramatiškos uolos atrodo tarsi iš gražiausio atviruko!

Saloje įrengti pėsčiųjų takai, vingiuojantys per vešlias giraites ir laukinių gėlių kraštovaizdžius. Keliaudami pėsčiomis po salą galite atrasti tikrų vietovės perliukų – tradicinių akmeninių namų, senovinių griuvėsių ir panoraminių apžvalgos aikštelių su vaizdu į jūrą.

Metrakio sala žavi turtingu kultūriniu paveldu ir šiltu svetingumu. Nedideliame salos kaimelyje, taip pat pavadintame Matrakiu, yra žavių tavernų, siūlančių šviežių jūros gėrybių ir tradicinių graikiškų patiekalų, taip pat netrūksta kavinių ir parduotuvių.

Milos sala

Ši Egėjo jūroje esanti sala priklauso Kikladų salynui. Sala garsėja vulkaninės kilmės kraštovaizdžiu, kuriam būdingi dramatiški uolų dariniai, spalvingos uolos ir terminiai šaltiniai. Keliautojai gali tyrinėti nežemišką Sarakiniko paplūdimio kraštovaizdį su mėnulio formos baltų vulkaninių uolienų reljefu bei maudytis krištolo skaidrumo Kleftiko vandenyje, kuriame yra daugybė jūros urvų ir uolų darinių, pasiekiamų tik valtimi.

Be gamtos grožio, Milos gali pasigirti turtinga istorija, menančia antikos laikus. Kadaise sala buvo svarbus prekybos ir kultūros centras – tai liudija jos archeologinės vietovės, įskaitant senovinį Milos teatrą, Tripio katakombas, žavingus Plakos, Adamaso ir Polonijos kaimelius.

Skrydžiai į Graikiją

Kelionė į Graikiją skamba kaip puiki idėja Jūsų išsvajotai kelionei? Atsipalaiduokite žavingoje gamtoje, mėgaukitės krištolo skaidrumo jūra paplūdimiuose, išsiaiškinkite istorijos paslaptis, kurias turi Graikijos miestai, atraskite naujus skonius ir dar daugiau! Lėktuvų bilietai į Graikiją įsigyjami bilietų rezervacijos sistemoje lektuvubilietai.lt. Skrydžiai vykdomi į Atėnus, Santorinį, Salonikus, Rodo salą, Kretą, Korfu, Mykonos, Paros, Koso salą, Zakinto salą ir Chaniją. Nėra ko laukti, čiupkite gerų kainų pasiūlymus ir leiskitės į nuotykius!