Agios Nikolaos. Nuostabaus grožio miestelis Kretos pietuose, nuo Herakliono nutolęs 70 km. Miestą verta aplankyti dėl ten tvyrančios ypatingos atmosferos bei garsiojo Agios Nikolaos centre esančio Voulismeni ežero. Atvykę čia prasukite ir pro Agios Nikolaos pakrantėje esančias tavernas, restoranus, kavines siūlančias vietinių patiekalų. 

Elounda ir Spinalongos sala. Elounda kažkada buvo žvejų kaimelis, dabar tai vienas madingiausių Kretos kurortų, įsikūręs 10 km nuo Agios Nikolaos miesto, Mirabello įlankos pakrantėje. Elounda traukia turistus ne vien garsiausiais pasaulio viešbučiais, bet ir žaviuoju Elundos žvejybos uostu, išlaikiusiu atmosferą, kuri čia tvyrojo dar gerokai prieš šiai vietai tampant prabangos simboliu. Eloundos paplūdimiai – gavę ES mėlynąsias vėliavas už vandens ir pakrančių švarą. Visai šalia Eloundos pakrantės įsikūrusi ir Spinalongos sala. kuri garsėja, kaip paskutinė raupsuotųjų kolonija (1903–1957 m.). Sala – miręs miestelis, nuo kurio atsiveria nuostabaus grožio vaizdai į jūrą ir į Eloundą.

Zoniana/Sfendoni urvas. Retimno mieste, 750 metrų aukštyje virš jūros lygio esančiame Anogeia kaime yra 145 metrų ilgio ir daugiau nei 8 milijonų metų amžiaus Zoniana/Sfendoni urvas, kuris traukia norinčius pasigrožėti gražiausiais trijų spalvų stalaktitais ir stalagmitais (baltos, raudonos ir pilkos spalvos).

Lasičio plynaukštė ir Dzeuso urvas. Viena gražiausių vietų Kretoje, Lasičio regione esanti Lasičio plynaukštė. Plynaukštė garsėja gražiais malūnais, sodais ir kanalais. Be to čia galima atrasti vieną įdomiausių Kretos urvų – Dikteon Andron urvą, kuris yra 1000 metrų virš jūros lygio. Urvas turi įdomią istoriją, anot legendos, šiame urve, gimė pats aukščiausiasis senovės graikų mitologijos dievas – Dzeusas. Lasičio plynaukštėje jus taip pat nustebins: Krassi kalnų kaimas ir Kera Kardiotissa Dievo Motinos vienuolynas su stebuklinga ikona.

Kurno ežeras ir Argyroupolis. Tarp Chanijos ir Retimno esantis Kurno ežeras yra ne tik turistų, bet ir vietinių traukos objektas, kadangi šis ežeras, tai vienintelis natūralus gėlo vandens darinys Kretoje. Ežeras yra kalnų apsuptyje, o apaugusi vešli augmenija šią vietą padaro vertą atviruko. Turistams sukurtos pramogos – vandens autobusai ir katamaranai, o ant kranto – keletas kavinių, kurios vilioja salos svečius. Už kelių kilometrų nuo Kurno ežero, prie senovinio Lappa miesto, įsikūręs Argyroupoli kaimelis, kuris ypatingas savo šaltiniais. Po karšta Kretos saule, šaltiniai tikra atgaiva vietinei augmenijai, primenančiai atogrąžų miškus ir krioklius. 

Chanija. Nuo sostinės Herakliono, Chanija nutolusi apie 160 km. Miestas laikomas vienu gražiausių Kretos miestų. Turistus traukia Chanijos senamiestis, uostas ir venecijietiška Firkas tvirtovė. Pajusti ypatingą šio miesto atmosferą padės akmenimis grįstos gatvės, kurios ypatingai dera su venecijietiško stiliaus pastatais, daugybė kavinių ir restoranų, kurie vilioja vietiniais, graikiškais patiekalais. Chanija ypatingo grožio miestas, kuriame privaloma aplankyti Archeologijos ir jūrų muziejų, venecijietišką švyturį, Firka fortą.

Knoso rūmai. Knoso rūmai, tai Kretos perlas. Atvykti į Kretą ir neaplankyti Knoso rūmų, tikra nuodėmė. Senove dvelkiantys, pirmieji Knoso pastatai buvo pastatyti dar 2000 metų prieš Kristaus gimimą. Šiose vietose gyveno Mino civilizacijos žmonės, tai viena iš labiausiai išsivysčiusių civilizacijų pasaulyje. Knoso rūmai, tai garsiojo karaliaus Mino būstinė, ši vieta siejama su vienu garsiausių graikų mitų apie labirintą ir minotaurą – pusiau žmogų, pusiau jautį. Rūmai buvo atrasti tik 1878 metais, tačiau atradimai suteikė naudingos informacijos. Manoma, kad ši civilizacija galėjo pasigirti tokiais atradimais kaip: kanalizacija, ventiliacija, vandentiekis, natūralus ir dirbtinis apšvietimas bei akmenimis išgrįsti keliai. Deja, dauguma radinių rastų griuvėsiuose ir eksponuojamų Knoso rūmuose yra replikos, norint pamatyti tikruosius eksponatus, būtina aplankyti Herakliono archeologijos muziejų.

Herakliono archeologijos muziejus. Vienas svarbiausių Graikijos muziejų yra įsikūręs Kretos sostinėje Heraklione. Muziejus turtingas Mino civilizacijos archeologiniais radiniais. Muziejuje patalpinta 5000 metų istorijos laikotarpio eksponatai, pradedant neolito laikotarpio radiniais, baigiant graikų-romėnų laikotarpiu. Pagrindiniai muziejaus eksponatai, tai deivės su žalčiais artefaktai, freskos „Žaidimas su jaučiu“ ir „Princas su lelijomis“.

Samarijos tarpeklis. Vienas ilgiausių tarpeklių ne tik Kretoje, bet ir visoje Europoje – Samarijos tarpeklis, traukia gamtos ir kelionių pėsčiomis mylėtojus. Tarpeklio ilgis apie 17 km, nors skamba ir ekstremaliai, bet šį kelio ruožą gali įveikti ir ne itin patyrę keliautojai, kadangi didžiąją dalį kelio reikia eiti nuokalne. Išsiruošusių į žygį, jūsų laukia neišdildomi įspūdžiai! Svarbu su savimi turėti patogią avalynę, vandens ir gerą nuotaiką.

Balos įlanka. Kretos vizitinė kortelė – Balos įlanka, viena iš romantiškiausių salos vietų. Turistai iš viso pasaulio atvyksta į Balos įlanką pamatyti trijų jūrų (Kretos, Viduržemio ir Jonijos) susiliejimo vietos.  Balos įlankoje seklus dugnas yra švelnios rožinės spalvos, o vanduo tviska dvidešimčia atspalvių – nekasdienis reginys. Pasigrožėti šia įlanka, galima atvykti automobiliu arba pasirinkti ekskursiją, per kurią prie įlankos atvykstama laivu, bet kuriuo atveju tikrai nenusivilsite, nes nepakartojamo grožio įlanka liks atmintyje dar ilgai.

Arkadi vienuolynas. Šis vienuolynas nutolęs nuo Retimno apie 25 km. Ypatingas tuo, kad yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą. Vienuolyno sienos pasakoja kruviną savo gyvavimo istoriją, apie laisvės kovotojus ir paprastus žmones, kurie patyrė baisius išgyvenimus ir atsisveikino su pasauliu būtent šiame vienuolyne. Norintiems išgirsti visą istoriją – būtina aplankyti Arkadi vienuolyną.