Atostogos Tenerifėje

Kanarų saloms priklausančios Tenerifės privalumai viršija net ir išrankiausių keliautojų lūkesčius! Smėlėti paplūdimiai, įspūdingi vandens parkai ir viešbučiai, siūlantys iki smulkmenų apgalvotą nakvynę, ekskursijos po salą autobusu džiugina atvykstančias poilsiautojų minias. Mėgstate audringus vakarėlius? Naktinis gyvenimas saloje Jums labai patiks!

Tenerifėje išvysite aukščiausią Ispanijos kalną, kolonijinių laikų gatves, rūko apgaubtus subtropinių miškų slėnius, o Santa Kruso sostinėje būsite pakerėti nuostabių modernios architektūros pavyzdžių. Pasinaudokite automobilio nuoma – geri keliai ir nedideli atstumai suteikia galimybę apvažiuoti visą salą vos per keturias valandas. Nepraleiskite progos pasigrožėti įspūdingais peizažais važiuojant dviračiu – tai taip pat populiarus būdas atrasti Tenerifės grožį! Mėgstantiems žygiuoti patiks pėsčiųjų maršrutai, nusidriekę per visą salą. Atlanto vandenynas, supantis salą, paruošęs keliautojams ne ką mažiau pramogų – visus metus rengiamos banginių stebėjimo ekskursijos laivu, nardymo entuziastai atranda įspūdingą povandeninio pasaulio žavesį bei jūros gyvių įvairovę. Sala siūlo geras sąlygas užsiimti jėgos aitvarų sportu. Lankytinos vietos Tenerifėje sukurs nuostabius atostogų įspūdžius! 

Orai Tenerifėje

Tenerifė yra apdovanota saulės šiluma ištisus metus – o tai labai vertina įvairių grupių turistai iš viso pasaulio. Sala pasižymi unikaliais regioniniais skirtumais. Pietinę ir šiaurinę dalis skiria Teidės kalnas. Šiaurinėje pusėje orai vėsesni ir drėgnesni, todėl ten keliauti renkasi nedidelė dalis turistų. Pietinėje pusėje daugiau saulės ir šilčiau, dėl mažesnio vėjo jaučiamas sausesnis oras. Orai Tenerifėje vasarą lepina 30 °C šiluma, o žiemą – 20 °C. Rugpjūtis – populiariausias mėnuo, kai į salą plūsta tūkstančiai poilsiautojų. Vasaros būna karštos ir be debesų, todėl puikiai tinka aktyviems žmonėms, mėgstantiems vandens sportą ir maudynes paplūdimyje. Nuo lapkričio iki vasario mėnesio – orai Tenerifėje vėsesni. Giedrą mėlyną dangų retkarčiais apgaubia dulkių audros, atkeliaujančios iš Sacharos dykumos.

Lankytinos vietos

Galvojate, ką pamatyti Tenerifėje? Žemiau pateikiamos rekomendacijos, kuriomis pasikliaudami turėsite įsimintiną kelionę!

Aplankykite Teidės kalno nacionalinį parką

Teidės kalnas ir jo nacionalinis parkas yra viena pagrindinių salos įžymybių, kurią būtina įtraukti į kelionės planą. Nacionalinis parkas yra 2000 m aukštyje, tad Jūsų lauks nepakartojami vaizdai. Parke funikulieriumi galima pakilti į Teidės kalną arba leistis į žygį po parką. Žygis Samaros kilpomis ir Roques de Garcia taku yra vertas visų pastangų – atsiveriantis reginys paliks be žado kiekvieną!

Loro parkas – gyvūnų mylėtojų rojus

Besidomintiems laukiniais gyvūnais ir gamtos subtilybėmis, būtina aplankyti Puerto de la Kruzo mieste įsikūrusį Loro parką. Iš pradžių parkas buvo papūgų prieglauda, o vėliau tapo vienu įspūdingiausiu pasaulio zoologijos sodų. Čia galite iš arti išvysti daugybę gyvūnų – net ir orkas, delfinus ar tigrus! Parkas taip pat garsėja nuostabiais botanikos sodais ir įspūdingu pingvinariumu – tai didžiausia pasaulyje pingvinų ekspozicija uždarose patalpose.

Atraskite La Lagūnos miesto žavesį

Norintiems susipažinti su Tenerifės istorija ir kultūra, būtina praleisti popietę La Lagūnoje – tai istorijos ir kultūros kupinas miestas. Ši žavi vieta, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, buvo pirmoji salos sostinė. La Lagūna garsėja gerai išsilaikiusia kolonijine architektūra, grįstomis gatvelėmis ir istorinėmis bažnyčiomis. Vaikštinėdami gatvėmis pasijusite tarsi keliaudami laiku – vietinės kavinės siūlo gardų maistą. Maistas čia užima vieną iš pagrindinių gyvenimo sričių, o išskirtinės parduotuvės ir muziejai sukuria ypatingą atmosferą!

Pasimėgaukite Playa de Las Teresitas paplūdimio atmosfera

Paplūdimys Playa de Las Teresitas išsiskiria auksiniu smėliu ir žydru vandeniu. Skirtingai nuo daugelio kitų Tenerifės puikių paplūdimių, kuriuose yra tamsus vulkaninis smėlis, į šį paplūdimį smėlis buvo atvežtas iš Sacharos dykumos. Tai ideali vieta pliuškentis bangose, mėgautis saulės voniomis ir grožėtis Anagos kalnų fone atsiveriančiais išskirtiniais vaizdais.

Skrydžiai į Tenerifę

Nuo šiol pigūs skrydžiai į Tenerifę – misija įmanoma! Bilietų rezervacijos sistemoje lektuvubilietai.lt siūlomi skrydžiai iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų – išsirinkite Jums patogiausią. Kryptimi Vilnius–Tenerifė skrydžius su persėdimais vykdo ,,Ryanair, ,,Norwegian Air, ,,airBaltic, ,,Swiss ir kitos avialinijos. Lėktuvo bilietai jau laukia Jūsų – nieko nelaukdami įsigykite ir pasiruoškite mėgautis saulėtais orais Tenerifėje net tada, kai Lietuvoje šalta ir žvarbu. Iš anksto užsisakyta nakvynė kelionę padarys sklandesnę. Skrydis į Tenerifę – Jūsų raktas į svajonių atostogas. Nieko nelaukite, pirmieji pasinaudokite gerų kainų pasiūlymais ir užsirezervuokite skrydžius lektuvubilietai.lt sistemoje.